Ötvenöt gyermek kapott ruhacsomagot a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában

Hátrányos helyzetben lévő családoknak ruhacsomag-adományt osztottak a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában. Most ötvenöt gyermek kaphatott új ruhákat.

Dobozok sorakoznak a földön a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda gyógytornatermében. Minden dobozon papír jelzi az évfolyamot és az osztályt, a szatyrokban újonnan vásárolt ruhák vannak. A hátrányos helyzetben lévő családoknak az iskolakezdés mindig nehéz. Az intézmény munkatársai szívvel-lélekkel támogatják a rászoruló gyerekeket.

„Szeptember elején az Egri Főegyházmegyei Karitásztól egy nagyon szép kerek összeget, egymillió kétszázezer forintot kaptunk abból a célból, hogy a gyerekeknek az iskolakezdését megsegítsük. Ennek java részéből iskolai tanszert vásároltunk, amelyet egy másfél héttel ezelőtt ki is osztottunk. A mai napon pedig ruhaadományban részesítünk diákokat. Ezt a ruhát a pedagógiai asszisztenseimmel együtt vásároltuk meg, akiknek ezúton is hálás köszönetemet szeretném kifejezni. Méretre válogattuk össze az új ruhákat, beraktuk szatyorba és a mai nap ezeket a szülőknek átadjuk” - nyilatkozta Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a tanszercsomagokkal mintegy százhúsz gyermeknek tudtak segíteni. Most ötvenöt diák, közel harminc család kaphatott ruhacsomagot. A szatyorban volt többek közt tornacipő, melegítőnadrág, fehér póló, leggings és pulóver is.

„Köszönjük szépen az adományt, amit tanárnő kínált nekünk. Ide járt kettő gyerekem, aki már elballagott. Most egy kicsi jár ide, a neve Haga Enríkó Szantiágó, úgyhogy nagyon szépen köszönjük ezeket az ajándékokat. Szeretettel fogadom” - mondta Haga Erzsébet.

Kocska Ágnes, az intézmény igazgatója azt is elmondta, hogy szívesen fogadnak adományokat. Főként jó állapotban lévő gyerekruhákra és cipőkre lenne szükség, melyeket hétköznapokon reggel 8 és délután négy óra között, az iskolában a Bem út 8. szám alatt lehet leadni.

(forrás)