„Alpha Police” néven indított bűnmegelőzési programot az Ózdi Rendőrkapitányság

Alpha Police néven, kísérleti jelleggel indított bűnmegelőzési programot az Ózdi Rendőrkapitányság. Az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskolában kezdték el a projektet.

Sorakoznak a kreatív alkotások az asztalon az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskolában. Ugyanis az intézmény tanulói részt vesznek az Ózdi Rendőrkapitányság és az ÓTSZEGYII által indított Alpha Police bűnmegelőzési programban. A mozgalom célja, hogy megtanítsák a gyerekeknek, hogyan ne váljanak elkövetővé és áldozattá a mindennapok során.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság és az ÓTSZEGYII egy közös bűnmegelőzési programot indított el Alpha Police néven. Kifejezetten az lenne a lényeg, hogy az általános iskolai tanulókat vonjuk be, hogy ők a bűnmegelőzést milyen szemszögből közelítik meg, értik-e egyáltalán, és mindenképpen be szeretnénk őket vonni ebbe a projektbe, hogy az iskolai bűnmegelőzést egy picit megreformáljuk. Ez gyakorlatilag saját kútfőből született új kezdeményezés, és nagyon bízunk benne, hogy az általános iskolák partnerek lesznek. Már fel is vettük a kapcsolatot egy iskolával, egy rövid pályázatot kiküldtünk” - nyilatkozta Soós Attila, az Ózdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.

Az egyenruhások elsőként az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskola diákjaival működnek együtt a projekt keretében. Keresztes Istvánné, az intézmény igazgatója elfogadta a megkeresést.

„A pályázat keretében arra kérték a gyerekeket, a tanulóinkat, hogy segítsenek elkészíteni ennek az Alpha Police-nak a logóját, és találjanak ki egy rövid szlogent, ami megfogalmazza ennek a programnak a lényegét. A gyerekek írtak hosszabb fogalmazásokat is, amiben leírják azt, hogy ők hogy látják az iskolai bűnmegelőzést” - mondta Keresztes Istvánné, az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója.

A tanulók alkotásit ma juttatták el az Ózdi Rendőrkapitányságra, ahol a három legjobb alkotást díjazni is fogják. Soós Attila kapitányságvezető reméli, hogy a kezdeményezés elterjed majd a városban. Hosszútávon szeretnének több intézményt is bevonni a programba.

(forrás)