Bővült a szakorvosi létszám az Ózdi Almási Balogh Pál Kórházban
Egészség
2023. okt. 18.

Bővült a szakorvosi létszám az Ózdi Almási Balogh Pál Kórházban

Tizenhárom fiatal külföldi doktorral bővül az Ózdi Almási Balogh Pál Kórház szakember gárdája. Az intézmény évek óta küzd létszámhiánnyal, így nagy örömükre szolgál a változás.

Hosszú évek után idén végre megtört a jég és tizenhárom fiatal gyógyítóval kötöttek szerződést, akik közül tízen már itt is dolgoznak. Valamennyien külföldiek, akik úgy döntöttek, hogy Ózdon ismerkednek meg az orvostudomány alapjaival.

„Én azt gondolom, hogy nagyon jól be tudtak illeszkedni, azt látjuk rajtuk, hogy igen motiváltak, szorgalmasak, jó képességűek. Jó a kapcsolat az orvos kollégákkal, a nővérekkel és a betegektől is kedvező visszajelzést kapunk” - mondta dr. Bélteczki János, az Ózdi Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója.

Egy kivételével mindegyik új orvos valamelyik hazai egyetemen, angol nyelven szerezte meg diplomáját. Az egykori csoporttársak a mai napig jó kapcsolatot ápolnak egymással, ez is tette lehetővé, hogy többen is városunkban kezdjék el építeni karrierjüket.

„Jelentkeztem itt a kórházban, mert volt egy kollégám, aki mondta, hogy itt mindenki segít, mindenki támogat, a vezető menedzsment is és minden nővér és doktor is sokat segít” - nyilatkozta dr. Hjazeen Rakan, belgyógyász.

Rakan doktorhoz hasonlóan dr. Haddad Shaker is Jordániából érkezett városunkba. A Pécsi Tudományegyetemen végzett fiatal a sebészeti osztály csapatát erősíti. Hosszú távú tervei vannak, amihez nagy segítséget jelent számára az itt dolgozók hozzáállása.

„Később plasztikai sebész akarok lenni. Itt sokat lehet tanulni, nézni és operálni is. Jó szakorvosok vannak itt, mindenki segítőkész, barátságos, úgyhogy nagyon jól érzem magam itt Ózdon” - hangsúlyozta dr. Haddad Shaker, sebész.

Előfordul, hogy valaki szóvá teszi, hogy a fiatalok még nem tudnak olyan jól magyarul. De tény, hogy ők dupla terhelésnek vannak kitéve, hiszen mind az orvosszakmai, mind a nyelvi alapokat is egy időben, egyszerre kell elsajátítaniuk. A kórház vezetősége és munkatársai örömmel fogadták az új kollégákat, akik a szakmai elhivatottság mellett kulturális sokszínűséget is hoznak az intézmény falai közé.