Mozgás és masszázs témában tartottak előadást az Egészségnapon

Az időskori fittség, a stresszoldás és a különféle masszázstechnikák kerültek középpontba. Egészségnapot rendeztek ma a Civil Házban.

Ma délelőtt Egészségnapot rendeztek a Civil Házban. Az esemény fővédnöke Janiczak Dávid polgármester volt. Városunk első embere köszöntötte a megjelenteket, beszédében kiemelte a közösségi összefogás fontosságát.

„Mi a legfontosabb? Mindenkinek első szempontból a saját testi és lelki egészsége. Főként lelki, mert abból ered a testi. Fontos, hogy a lelki egészség rendben legyen. Erre kell a legtöbb időt szánni, mert ha mi rendben vagyunk, utána tudunk a családunkkal foglalkozni, a barátainkkal, az ismerőseinkkel” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A rövid megnyitó után elkezdődött az előadássorozat. Gulyás Gréta gyógytornász prezentációjának témája az időskori fittség volt. Középpontba került a mozgás fontossága, valamint számos hasznos tanácsot kaptak a résztvevők az öregedés folyamatának lassítására.

„Polgármester úrnak megígértük pár évvel ezelőtt, hogy az egészség mentén fogunk Egészségnapokat tartani és az egészségre nevelni, valamint a preventív lehetőségeket biztosítani a fiatalabbaknak is és a középkorúaknak is. Pont azért, hogy ne járjunk úgy, mint amit látunk az időseinken, hogy sajnos az orvosi rendelőben ülnek, orvosról orvosra járnak és egyre nehezebb a fizikumuk. Mi ezt szeretnénk megelőzni, és felajánlani azokat a lehetőségeket, amivel a fittségüket és az egészségüket megtudják tartani” - nyilatkozta Reichart Edit, a Rákbetegek Országos Szervezete, Ózdi és Miskolci Napforduló Szolgálat vezetője.

A Szeretet Fénye Közhasznú Alapítvány képviselője, Putnoki Tiborné beszélt a lazító, harmonizáló masszázs előnyeiről, Sántha Klára védőnő a babamasszázs jótékony hatásait ismertette, majd Bereznai Katalin stresszoldó szakember ízelítőt adott az Access Bar módszerből. Az eseményen közel ötvenen vettek részt.

„Érdekel minden: az egészség, a fejlesztés, a szórakozás, nevetés. Csoportos kirándulásokat teszünk és ez nagyon nagyon jó, de mi otthon is csináljuk a kertet. Van egy kis kertünk, ott is tevékenykedünk. Nagyon fontos a mozgás” - hangsúlyozta Papp Ibolya.

A program végén a résztvevők a megszerzett elméleti tudást rögtön átültethették a gyakorlatba. Lehetőség volt a masszázstechnikák gyakorlására és kipróbálására. Az esemény kötetlen beszélgetéssel zárult.

(forrás)