Családvállalás, várandósság, hordozás. Első alkalommal rendezték Ózdon a Születés Hete programsorozatot
Egészség
2024. máj. 31.

Családvállalás, várandósság, hordozás. Első alkalommal rendezték Ózdon a Születés Hete programsorozatot

Első alkalommal csatlakozott Ózd az országos Születés Hete programsorozathoz. A rendhagyó tematikus napra számos izgalmas előadással készültek a szervezők.

A várandósságtól a születésig. Gyermekgondozás és természetes táplálás. Többek közt ezekkel a témákkal találkozhattak az érdeklődők a Születés Hete programsorozat ózdi állomásán. Az országos kezdeményezés célja, hogy minél több segítséget, használható információt kapjanak a nők anyai szerepükhöz. A tematikus nap programjainak az Ózdi Almási Balogh Pál Kórház konferenciaterme adott otthont. Bertáné Várnay Ilona az esemény koordinátora köszöntötte a vendégeket.

„Mi Ózdon először a mai nap szervezzük meg. Hozzá kell tennem, hogy a Méhvirág Központ munkatársai kerestek meg javaslataikkal, ötleteikkel és mi örömmel fogadtuk. Több előadás anyagot is fölajánlottak. Mi a Védőnői Szolgálattal egyeztetve a legfontosabb témákat vettük a mai szakmai napra elő, ami leginkább foglalkoztatja a kolléganőket, a várandós anyukákat” - monda Bertáné Várnay Ilona, városi kollegális védőnői mentor.

A programon beszédet mondott dr. Kós Csaba osztályvezető főorvos, majd az előadások következtek. Szó volt a hordozásról, babamasszázsról. Szarka Mária gyógytornász tanácsokkal látta el a várandós kismamákat. Az érdeklődők megismerkedhettek a maminbaba foglalkozással is, mely nem más, mint hordozós latin fitnesz. A témákhoz kapcsolódó könyvekbe is belelapozhattak a résztvevők.

„Szoktunk ilyen eseményekre járni azért, mert ő is egy otthon született baba. Egerben született a Méhvirágban, és azóta is igyekszünk hasonló szellemű rendezvényeken megjelenni, ahol tudunk. Ő is egy hordozott baba, úgyhogy különösen örülünk a jelenlegi programnak, hiszen mindegyik programja a napnak érdekes számunkra, mert lesz szó majd az otthon szülésről is, illetve a hordozás is érdekes nekünk” - nyilatkozta Szilágyi Eszter.

Az esemény a Szülés, szoptatás természetesen című előadással zárult, melyet Rozgics-Kiss Anita dúla, szülésznő hallgató tartott. A programon közel ötvenen vettek részt, többen kisgyermekkel érkeztek.