Országos televízió forgatott városunkban

Ózdon vendégeskedett az ATV stábja, akik a Hazahúzó című magazint forgatták városunkban. Több helyszínt is bejártak, a Szabad Szombat táncházát is rögzítették.

Az egri bikavér nyomában, a Szomolyai cseresznye és egyéb értékek, a Siroki vár és egyebek. Csak néhány cím a hazai üdülési és szabadidős lehetőségek magazinjának sorából, melyeket a környéken forgatott a Hazahúzó stábja. Most Ózdot is górcső alá vették, így mi is bekerülünk az országos televízió turisztikai sorozatának szériájába. Az ATV stábját a Városházán üdvözölték, majd Janiczak Dávid polgármesterrel indult másfél órás sétára a forgatócsoport, Rozsi Marianna szerkesztő-riporter vezetésével.

„A főszerkesztővel mindig azon tanakodtunk, hogy még mit lehet, mit nem lehet leforgatni Borsodban, és akkor jött az ötlet, hogy ez milyen egyértelmű. Azért örülök ennek, mert nagyon sok embernek teljesen más kép él még a fejében Ózdról, és mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy ez egy teljesen más város, mint mondjuk húsz-harminc-negyven évvel ezelőtt, és amit eddig láttam, nagyon tetszik” - mondta Rozsi Marianna, az ATV szerkesztő-riportere.

Ózd városa bővelkedik épített értékekben, volt mit rögzíteni a stábnak. Meglátogatták az Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékparkot, természetesen a nemrégiben átadott Lézerkéményt is megnézték, de a Tiszti Kaszinóban is forgattak.

„Nagyon örültem neki, amikor befutott az érdeklődés az ATV turisztikai magazinjától, hiszen régóta szeretnénk a városunkról sokkal pozitív képet bemutatni az ország lakóinak, és különösen szeretnénk most már a következő évtől a turizmust és az idegenforgalmat előre mozdítani, aminek egy jó első lépése az, hogy a tévénézők országosan is láthatják, hogy Ózdon milyen természeti és épített kincseink vannak, ami miatt érdemes idelátogatni városunkba” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A délután folyamán a 100 éves Olvasó épületét rögzítették, melyben a Szabad Szombat Táncegyüttes táncházat szervezett. Ízelítőt adtak a stábnak arról, milyen hagyománya van a városban a néptáncnak.

„Nagyon-nagyon jó dolog az, hogyha egy országos televízió is érdeklődik utánunk, nagy megtiszteltetés, és az külön öröm, hogy benne lehetünk a Hazahúzó című műsorukban. Úgyhogy ez szerintem itt bárkit, aki itt Ózdon csoporttal dolgozik, csoporttal teljesít valamilyen szintet, az csak jó dolog lehet, hogyha elviszik a hírünket” - nyilatkozta Balog Zoltán, a Szabad Szombat Táncegyüttes vezetője.

Drótos-tető, Nagyvölgyi Állatsimogató, Ifjúsági Park, Lézerkémény, ÓMI Zenés Színház. Hogy csak néhányat említsünk a sok-sok forgatási helyszín közül. Az ATV stábja rögzített mindent, amelyen keresztül bemutatják városunkat a turisztikai műsorban. Következnek az utómunkák, mi pedig nézőként várjuk, hogy más szemmel, hogyan is látják ma Ózdot.

(forrás)