I. Hallowózd Car Meet

Hallowózd Car Meet címmel rendezte meg az East Side Team és a múzeum kollektívája azt az autós találkozót, melyen halloweeni jelmezeket öltöttek fel a résztvevők.

Közös borzongás helyszínévé alakult át a Kohász téri parkoló és az ÓMÉK-Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark udvara. Hallowózd Car Meet címmel rendezte meg az East Side Team és a múzeum kollektívája azt az autós találkozót, amely nagyon sok érdeklődőt vonzott. Halloweeni jelmezeket öltöttek fel a résztvevők és ijesztő külsőt varázsoltak verdáiknak is. Az emlékpark területén a sátrak alatt kézműves foglalkozásokkal, hagyományos finomságokkal várták a vendégeket, de a boszorkányok korába is bepillanthattak a gyerekek és a felnőttek egyaránt.

„Az ételt kínáló árusoknak a kiválasztása is úgy történt, hogy hagyományosan a vidékünkhöz illeszkedő termékekkel jelenjenek meg, de olyannal, amit mindenki szeret. Én úgy veszem észre, habár még korai az est, mert még nagyon sok óra van szerencsére előttünk, de nagy népszerűségnek örvendenek a programok. Tökfaragás van, de a kisebbeknek karkötő készítés, így ők is elfoglalhatják magukat. Azokat az attrakciókat, amiket korábban már kialakítottunk, mint a boszorkánykunyhó és a máglya vagy a kaloda, azt most is tudják használni” - emelte ki Farkas Péter Barnabás, az ÓMÉK múzeumi ágazatvezetője.

Az utca másik oldalán lévő parkolóban már alig volt lehetőség autóval beállni, hiszen a programkezdésre rengetegen elfoglalták a helyeket. Pókok, boszorkányok, csontvázak, ijesztő jelmezekbe öltözöttek nézelődtek a feldíszített autók között. Ez volt a cél, hiszen a legijesztőbb vendégeket és a legmeghökkentőbben dekorált autókat vizsgálta a zsűri.

„Hát meglepődtem egy kicsit, hogy ennyien kijöttek, nem számítottam ekkora részvételre, de örülök neki, hogy így össze lehetett húzni megint a társaságot. Egyébként én Ghost Ridernek öltöztem be, adta a motor magát a stílust, és ez volt a gondolat, hogy ezt vegyük fel most, és induljunk el a jelmezversenyen is” - mondta Turcsányi Gábor, a Gömöri Motoros Közösség tagja.

Hamar beesteledett, de a hangulat töretlen maradt. A főszervező, aki Jokerként kémlelte az eseményt azt mondta, nem hitte, hogy ekkora tömeget megmozgat a nem mindennapi esemény.

„Számunkra ez egy hatalmas élmény és hatalmas öröm, hogy ennyien megtiszteltek a jelenlétükkel, illetve, hogy ilyen sok ember fekteti belénk a bizalmat. Reméljük, hogy jövőre is meg tudjuk szervezni itt Ózd városában, és igyekszünk minél jobb bulit csinálni a jövő évben is” - hangsúlyozta Nagy Patrik, az East Side Team vezetője.

„Nagyon tetszik a rendezvény, az unokatestvérem Nagy Patrik a szervező, ezáltal gondoltam én is, hogy részt veszek ezen a programon és a Halál menyasszonyának beöltözök. Nagyon sokan ellátogattak ide a rendezvényre, aminek kifejezetten nagyon örülünk. Nagyon sok embert idevonzott. Nagyon ötletesen feldíszített autókat láthattunk, valamint nagyon ötletes jelmezes résztvevőket is” - emelte ki Bornemissza Marietta.

Félelmetes külsőket kaptak a kocsik, de érdemes volt erre készülni, mert a legkreatívabb autódekorokat és a legrémisztőbb jelmezeseket a zsűrizést követően díjazták. Az ajándékokat Janiczak Dávid polgármester adta át.

„Nagyon örülök neki, hogy ez a civil kezdeményezés ekkora népszerűségnek örvend, hogy itt a Kohász téren a parkoló teljesen megtelt és délután négytől egészen most nyolc óráig tömve van a tér mind autóval, mind emberrel, nagyon sok család, nagyon sok gyermek, nagyon sok fiatal látogatott ki. Azt hiszem, hogy nagyon nagy szükség van a városban az ilyen rendezvényekre, ahol találkozhatnak az ózdiak, beszélgethetnek egymással és ápolhatják a kapcsolataikat” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

Az autós találkozó helyszínén a Lézerkémény mellett egy színpadot is kialakítottak a szervezők, ahol az ijesztő programot a Vírus zenekar koncertje zárta.

(forrás)