Megtartotta alakuló ülését az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Az eskütételt követően megválasztották az elnököt és elnökhelyettest.

Az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat épületében gyűltek össze ma délelőtt azok a képviselők, akiknek a helyiek bizalmat szavaztak a június 9-i választáson. Az alakuló ülés eskütétellel kezdődött.

Az eskütétel után rátértek a napirendi pontok megvitatására. A testület az előzőhöz hasonlóan ebben a ciklusban is öt taggal működik, az elnök pedig továbbra is Váradi József. Azt mondja, szeretnék folytatni a munkát. Úgy véli, a következő öt évben könnyebb dolguk lesz, mert bekerült az Országos Roma Nemzetiségi Önkormányzatba is, ami újabb lehetőségeket nyit meg előttük.

„A terveink ugyanúgy a romák érdekeit képviselni. Szeretnénk folytatni a hosszú távú közfoglalkoztatási programot, szeretnénk bővíteni, hisz egy értékteremtő közfoglalkoztatást végzünk, és természetesen különböző pályázati lehetőségek révén a kultúrát és a hagyományt ápolni” - emelte ki Váradi József, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Így tehát a korábban megkezdett virágládák és szeméttárolók gyártását és a kulturális programok megszervezését is folytatják. Három új tag lett a testületben: Berki József, Berki Erik Martin és Váradi Aladár. A testület döntése értelmében az elnökhelyettes Váradi Aladár lesz. Ő az előző ciklusban nem volt tagja a nemzetiségi önkormányzatnak. Azt mondja, számos tennivalójuk lesz a következő öt évben.

„Köszönöm a bizalmat a képviselőtársaimnak, hogy megválasztottak elnökhelyettesnek. Minden erőmmel azon leszek, hogy az ózdi roma emberek érdekeit segítsem” - mondta Váradi Aladár, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettese.

Az alakuló ülésen emellett arról is határoztak, hogy a nemzetiségi önkormányzatnak egy bizottsága lesz, amely a kultúra és a sport területén tevékenykedik. Döntöttek a bizottság összetételéről is.

(forrás)