Az idősek napja alkalmából több mint ötszáz szépkorút köszöntöttek az Olvasóban

Gálaműsor és ajándékcsomag. Az idősek napja alkalmából több mint ötszáz szépkorút köszöntöttek az Olvasóban. Az eseményt Janiczak Dávid polgármester nyitotta meg.

1991 óta minden évben október elsején tartják az idősek világnapját. Ózd Város Önkormányzata idén is megszervezte azt a már hagyománnyá vált gálaműsort, melyen városunk szépkorúit ünnepeljük. A rendezvénynek az Olvasó Színházterme adott otthont. Az eseményt Janiczak Dávid polgármester nyitotta meg, aki köszöntötte a megjelenteket.

„Engedjék meg, hogy idősek napja alkalmából - ami majd október elsején lesz és egy kicsit előrébb hoztuk - köszöntsem Önöket, hiszen Önök a múlt emlékeinek őrzői, Önök nélkül nem lehetnénk ma itt. S különösen nem lehetnénk olyanok, amilyenek, hiszen Önök tanítottak, neveltek minket és Önök vitték a hátukon a társadalmat, az országot és városunk sorsát is. Mi már csak örököltük Önöktől és az a feladatunk, hogy továbbvigyük az Önök örökségét” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Fábián-Dobos Eszter, az ÓMÉK művelődési ágazatvezetője röviden bemutatta a fellépőket. A Zene a Fiatalokért Egyesület tagjai Püspökladányból érkeztek. Az öttagú csapat ’Szép nyári nap’ címmel egy különleges, retró dalcsokorból álló előadással készült a nagyérdeműnek.

„Ez nagyszerű és örülünk neki. Én most pont a buszon, ahogy jöttünk emlegettem, hogy szebbek voltak a régi dalok, meg a régi zenekar is meg egyéniek is. Nem is maradtam volna ki ebből és örülök, hogy sikerült eljönni, meg a többieknek is. Nagyon sokan vagyunk és mindenki örül neki, hogy ez meg lett rendezve” - mondta Sulyok Istvánné.

Az énekesekhez csatlakoztak a Black Rose Project táncosai is, akik standard és latin amerikai táncokkal bűvölték el a közönséget. A repertoárban számos örökzöld sláger szerepelt. Felcsendültek többek közt ismert Szécsi Pál, Soltész Rezső és Hernádi Judit dalok is. A kulturális műsor közel egy órás volt. A program végén a szervezők egy kis aprósággal kedveskedtek a megjelenteknek.

„Az ajándékcsomag, az egy kis meglepetés lesz az időseknek. A rendezvény maga is meglepetés, de azt követően készülünk nekik egy kis ajándékcsomaggal, amit a rendezvény után az idősek meg fognak kapni” - nyilatkozta Mihali Zsuzsanna, a Hatósági és Szociális Osztály osztályvezetője.

A ruhatárnál mindenki átvehette az ajándékcsomagot, amelyből szám szerint ötszázhuszonhárom készült. Az idősek napja alkalmából megrendezett gálán idén több mint ötszáz szépkorú vett részt.

(forrás)