Nagy a választék a Városi Piacon

A befőzéshez szánt alapanyagokat a Piaccsarnok standjain bőségesen kínálják a kereskedők. A savanyúságok között is nagy a választék, ami rendkívül jó vitaminbombának számít.

Jó hír a lecsót kedvelőknek, hogy a Piaccsarnokban a paprika és a paradicsom ára tűrhetőnek mondható, a minősége pedig kiváló. Ráadásul az árusoknál különlegességet is beszerezhetünk hozzá, a csípős cseresznyepaprikát, vagy a még csípősebb a chilit.

„Érezhetően megnövekedett a forgalmunk, mert itt van most már a befőzés ideje, most főleg a paradicsomnak van a szezonja, ugye ebből levet is készítenek, illetve lecsóhoz is viszik nagyon sokan. Legnépszerűbb talán a lucullus nevű, ez a hosszúkás paradicsom, ezt nagyon szeretik, mert ez elég lédús. Ezzel együtt a paprikát is nagyon keresik, illetve most már itt van a télálló burgonya, úgyhogy most már ezeket is zsákostól lehet vinni. Gyümölcsből pedig a legnépszerűbb jelenleg a szilva, a körte, mert most már az is megjelent, illetve a szőlőt természetesen azt nagyon kedvelik” - emelte ki Solymosi Kata, boltvezető.

Minden kétséget kizáróan ez a legalkalmasabb időpont a befőzésre és tartósításra. A sajóvelezdi Kotóné Begezi Zsuzsanna őstermelő, aki savanyú finomságait kínálja a vevőknek. Igazi vitaminbombákat árul, hiszen a savanyú káposzta, a csemege uborka, a cékla, a káposztával töltött paprika és más finomság is megtalálható a standján.

„Szoktam befőzni, le szoktam ide jönni hetente, a nagy befőzések miatt is eljövök mindig, hogy bevásároljak” - nyilatkozta Feke Józsefné.

„Hát azért jövök, mert a közelben lakok a tömbházakban, és közel van hozzám minden, és a húsokat, meg a gyümölcsféléket itt vásárolom meg” - mondta Rendek Gyula.

A környék településeivel való összetartozás egyik bizonyítéka a hétvégi piaci forgatag. Az őstermelők, a kereskedők minden héten gazdag választékkal várják az odalátogatókat, hogy friss portékák és minőségi alapanyagok kerülhessenek mindenki asztalára.

(forrás)