Takarítás, javítás és vízminta vétel – zajlik a nyári karbantartás az uszodában.

Folyamatosak a karbantartási munkálatok az uszodában. Két év kihagyás után a wellness részleg is látogatható lesz. A létesítmény szeptember elsején nyitja meg kapuit.

Takaróponyva védi a medence vizét az uszodában. A cégnél július vége óta folyik az éves karbantartási munka. Vízkőteleníteni, nagyobb fertőtlenítést végezni és teljes vizet cserélni például nem tudnak év közben, ugyanis akkor vendégeik vannak. Így ezekre a fontos feladatokra ilyenkor kerül sor.

„Jelenleg a medencetér, a medence testek, a kiszolgáló egységek, az öltözők, wellness rész takarítása és karbantartása folyik. A gépészetre különös figyelmet fordítunk, hiszen annak egész évben működnie kell. Valamint most a pezsgőfürdők üzembe helyezése is kiemelt cél, hiszen azok már kettő éve nem működnek. Az energiaválság után nem tudtuk őket beüzemelni, de szeptemberben szeretnénk, hogy ha a vendégek újra igénybe tudnák venni ezt a szolgáltatást is.” - mondta Nagy-Mengyi Péter az ÓSÉK ügyvezetője

A szakmai munkálatokat, mint például a gépészeti teendőket, valamint a vízminta vizsgálatát külső vállalkozók végzik. A kisebb teendőket a cég dolgozói látták el, ezekben a diákmunkások is segítettek. Ilyen volt többek között a fűnyírás, festés és takarítás.

„Igazából nagyon jól érzem itt magam. Igaz, hogy ez az első alkalom, hogy az uszodába kerültem, de őszintén eddig itt érzem magam a legjobban az eddigi helyek közül. Mostanában itt a mosdókat, zuhanyzókat és az öltözőket szoktuk takarítani. De múlt héten például a medencét takarítottuk jó alaposan, hogy majd a vendégek élvezhessék az itt töltött időt." - mondta Sallai Alexandra, diákmunkás

A vízminta eredményeinek megérkezésére még várni kell, azonban addig számos feladatot el kell végezni. Ebben a hónapban szeretnék még az uszodatér világításának problémáját is elhárítani. A régi neon lámpatesteket ledesre cserélik, ezzel energia hatékonyabb és hosszabb életű lesz a világítás. Az uszoda előreláthatólag szeptember elsején nyitja majd meg kapuit a vendégek előtt.

(forrás)