Vasárnap estig még élvezhetjük a hűs pancsolást az ózdi strandon.
2024. aug. 30.

Több mint húszezren pancsoltak a medencékben az elmúlt három hónapban. Vasárnap estig várják a fürdőzni vágyókat az ózdi strandon. Hétfőn nyit az uszoda.

Hangos csobbanással landol a kisfiú a medencébe. Az ózdi strand remek kikapcsolódást nyújtott egész nyáron a helyieknek. Idén több fejlesztésen is átesett a fürdő. (korábbi: 2024. 05. 16.) Még a szezon előtt felújították a zuhanyzót, így most is megkapta a kemping minősítést a terület. (korábbi: 2024. 08. 12.) Emellett négy darab kamerát szereltek fel a lopások számának csökkentése érdekében. A strand népszerűnek számít a nagy melegben.

„Ezen a nyáron azért több hőségriasztás is volt, egész jó idő volt egész szezonban, úgyhogy a tavalyihoz képest körülbelül 5000 fürdőzővel volt több, olyan 20 ezer körüli vendéget fogadtunk a három hónap alatt. Szerintem ez egy szép létszám. Üzemzavar lent a gépházban nem történt. Vasárnap este már be fog zárni a strand és hétfő reggel nyitni fog az uszoda. Szerintem egy tűrhető szezont tudtunk zárni az idén.” - mondta Losonczi László az Ózdi Sport -és Élményközpont Nonprofit Kft. műszaki vezetője

A medencékben a fiatalabb és az idősebb korosztály is élvezhette a hűs vizet a nyári hőségben. Ma néhányan még kihasználták a strand nyújtotta lehetőségeket.

„Közel van, idős vagyok, már 78, vagyis 87 éves vagyok már, úgyhogy úszok ötször-hatszor és megyek haza. Ennyi.” - nyilatkozta Havas Nagy Józsefné

A helyiek mellett egyre többen jönnek más városból, esetleg külföldről. Az egyik vendég Nagykőrösről, Kecskemét mellől érkezett.

„Ez a strand kiváló, gyönyörű a vize, tiszta. És ez a csúszda, attól függetlenül, hogy mikor ránéz az ember azt gondolná, hogy a mai nagy csúszdák mellett ez lebecsülendő, ez nem igaz. Nagyon szeretik a gyerekek, olyan élményt nyújt számukra, mert itt variálhatják a különböző lecsúszási lehetőségeket. És komolyan azt mondom, hogy itt még lopást sem tapasztaltam, mert olyan sokszor járnak itt a tanulók, diákok, akik figyelik az embereket.” - mondta Kovács Sándorné

Az időjárás előrejelzés alapján hétvégén még jó időre számíthatunk. Aki teheti, látogasson ki a strandra, hiszen szombaton és vasárnap is várják még a fürdőzni vágyókat.

(forrás)