Suli-Buli játszóházat rendeztek az Árpád Vezér úti fiókkönyvtárban.

Suli-Buli játszóház néven tartottak iskolai kedvcsináló foglalkozást az Ózdi Városi Könyvtár Árpád Vezér Úti fiókkönyvtárában. A programra több kisiskolás és óvodás gyermek is ellátogatott.

Iskolára hangolódtak a gyerekek az Ózdi Városi Könyvtár Árpád Vezér Úti fiókkönyvtárában. Suli-Buli néven rendeztek játszóházat, a dolgozók. A foglalkozás célja, hogy nagyobb kedvet csináljanak a kicsiknek az iskolához, valamint fontos az is, hogy a fiatalok szokják a könyvtári légkört. Ezt leginkább zenés, verses interaktív módon próbálták elérni.

Szeptembertől visszatérnek a gyerek zsivajtól hangos foglalkozások a könyvtár falai közé. Ilyenkor mindig több csoport látogat el a programokra. Jó hatással vannak a gyerekek fejlődésére a csoportos órák.

„Mindenféle szempontból fejleszti a gyermek személyiségét, tehát mind a közösségi viselkedésüket formálja, a beilleszkedést segíti, mindenképpen a kézügyességet, finommotorikát. Az esztétikai nevelés terén is fontosnak tartom ezt, és egyáltalán minden szempontból csak jót tesz nekik egy könyvtári környezet és foglalkozás.” - mondta Császár Éva az Ózdi Városi Könyvtár gyermekkönyvtárosa

A zenés táncos foglalkozás mellett, kreatív alkotásokat is készítettek. Színeztek, vágtak és ragasztottak is, így készült el a dalmatás ceruzatartó.

„Kutyatolltartót. Itt a feje. Én ki fogom egészíteni. Van két kedvenc sorozatom, az egyik a Smiling Critters, a másik meg a Lego Ninjago. Ezekből kitaláltam egy új dolgot, és abból készítem el a kutyát.” - nyilatkozta Bálint Ádám

Vannak akik rendszeres visszatérők, valamint gyakran járnak könyvtárba.

„Első pontból azért szeretek ide járni, mert nagyon szeretek olvasni, és itt meg lehet ismerni sok új könyvsorozatot, mindegyikből találhatunk itt sokat. Azért veszek részt ezeken a foglalkozásokon, mert kíváncsi is vagyok, hogy milyen.” - mondta Makár György Kristóf

Készültek úgynevezett szorgalomnövelő méhecskék, könyvjelzők és ceruzatartók is. Az alkotásokat a kicsik természetesen hazavihették, ezek jól jönnek majd az idei tanévkezdéskor.

(forrás)