Motorkerékpárosokat ellenőriztek az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai

Motorkerékpárosokat ellenőriztek az Ózdi Rendőrkapitányság egyenruhásai a hosszú hétvégén. Illetékességi területükön az akció ideje alatt nem találtak olyat, aki szabálytalanul közlekedett volna.

Az autósok mellett fokozott figyelmet fordítanak a motorkerékpárosok ellenőrzésére az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén. A legutóbbi alkalommal Ózd belterületén, valamint erdős, szerpentin közeli helyszíneken figyelték a motorosokat. Az egyenruhások fontosnak tartják, hogy minden közúti közlekedésben résztvevőt átvizsgáljanak a balesetek elkerülése végett.

„2024. augusztus 20-án az Ózdi Rendőrkapitányság Közlekedés rendészeti osztálya motorkerékpárosok ellenőrzését hajtotta végre az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén. Elmentünk a turisztikailag látogatott helyekre, Aggtelekre, Jósvafőre, de Hangony külterületén is végeztünk ellenőrzéseket. Ennek során harmincöt motorkerékpárost ellenőriztünk. Mindent rendben találtunk náluk, a ruházatot a becsatolt bukósisakot, illetve a motorkerékpár tartozékait is, mint például a rendszámtáblát.” - nyilatkozta Török Gergely az Ózdi Rendőrkapitányság rendőrszázados fővizsgálója

Elterjedt szokássá vált, hogy egyes motorosok hamisítják a rendszámtáblát vagy akadályozzák annak láthatóságát. Ezzel próbálják elkerülni a gyorshajtás utáni azonosítást. Ezek mellett a rendőrség figyelte a megfelelő felszerelés meglétét, és azok használatát. A vezetéshez szükséges bukósisak is az előírt szabályok szerint.

„Vannak még olyan eszközök amik bizonyos ütések ellen védenek ezekből is többféle szintű és fajtájú van, ezeket protektoroknak nevezzük. Létezik kemény és lány protektor, ezeknek a viselése nem egyformán komfortosak, viszont baj esetén nagyon sokat tudnak védeni. A legfontosabb ezekből a gerinc és a hát protektor de van könyökre, térdre valók is vannak, illetve ízületek védelmére is szolgálnak.” - mondta Balogh László a Bmobile Motorkerékpár és Járműalkatrész bolt üzletvezetője

Nem kötelező elem a ruha használata, de ajánlott hiszen egy esetleges baleset következtében megóvhatja végtagjainkat a súlyos sérüléstől vagy akár az életünk is függhet tőle.
Éppen ezért fontos, hogy ne csak a kresz szabályainak tegyünk eleget, érdemes az ajánlott felszereléseket is használni a sérülések elkerülése érdekében.

(forrás)