Több százan ünnepeltek augusztus huszadikán az Ifjúsági Parkban.

Helyi csoportok és sztárvendégek is felléptek az Ifjúsági Parkban augusztus 20-án. Idén is több százan látogattak ki az eseményre, mely látványos tűzijátékkal zárult.

Verőfényes napsütés, zene és vattacukor illat fogadta az érdeklődőket augusztus 20-án az Ifjúsági Parkban. Idén is több százan látogattak ki az államalapítás ünnepén. A színpadon fél 1-kor kezdődtek a programok. Először a Kék Sirály Zenei Egyesület tagjai szórakoztatták a közönséget, majd a Salsation Fitness produkciója következett.

Ezt követően az Ózdi Gyöngyvirág Néptánc Egyesület, az Ózdi Néptánc Egyesület és a Szabad Szombat Táncegyüttes lépett színpadra.

„Ha csak tehetem és itthon vagyok akkor szívesen kijövök a programokra, a rendezvényre. Az épp színpadon lévő táncos gyerekeket előszeretettel nézem, sok volt tanítványom van közöttük.” - mondta Kovács Ottóné

Az ünnepi megemlékezést és kenyérszentelést követően az ÓMI Zenés Színház tehetséges fiataljai adtak műsort. A nap egyik sztárvendége a Bon Bon együttes volt, akik jövőre ünneplik a harmincadik születésnapjukat.

 
„A sok sok év alatt összegyűlt egy olyan dalcsokor, egy dalmennyiség, amiből inkább az a nehéz mindig, hogy mit hagyjunk ki. Természetesen felcsendülnek majd azok a nagyon-nagyon híres Bon Bon dalok is, amiket szerintem nemcsak mi szeretünk, hanem a kedves közönség is.” - nyilatkozta a Bon Bon énekese

A színpadi előadások mellett számos kiegészítő programmal készültek a szervezők. Többek közt volt mini Kresz-park, kutyás bemutató, helikopter szimulátor és művészeti kiállítás. Kitelepültek az ózdi amatőr csillagászok, illetve az ÓVI munkatársai is. A gyerekek körében népszerű volt a pónilovaglás és a vidámpark. A koncert után táncoslábú fiatalok vették birtokba a színpadot. Az Erica C. Dance School and Company ózdi csoportjai után Schulcz Gergő és Simko Ester latintánc bemutatója varázsolta el a közönséget. A The Living Force banda progresszív metál muzsikája után Veréb Tamás ragadt mikrofont. A 2016-os Sztárban Sztár győztese egy dalcsokorral készült az ózdi nagyérdeműnek. Az est utolsó fellépője Babus Laci és Barátai voltak, akik angol és magyar nyelven énekeltek népszerű slágereket. Kilenc órakor elkezdődött a tűzijáték. A programról bővebben Kaleidoszkóp című kulturális magazinunkban láthatnak összeállítást.

(forrás)