Patakmeder tisztítás és árokjavítás – Folyamatosan dolgoznak az ÓVI munkatársai.

Patakmeder- és csapadék elvezetési rendszer tisztítást végeznek városszerte az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakemberei. Egyszerre több helyszínen folyik a munkavégzés.

Keverik a betont az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai. A Bolyki főút 197-es szám előtt a korábbi esőzések miatt beomlott az árok. A medret kijavítják és új betonréteg kerül a szélére. Ez csak az egyik helyszín a sok közül, ugyanis a város több pontján párhuzamosan folyik a munkavégzés.

„Jelenleg három patak medrét tisztítjuk: a Dobó, a Gálvölgye, illetve az Uraj patakét, valamint árokrekonstrukciós munkálatokat is végzünk. Itt a Bolyki főúton a 197-es számnál, valamint Nagy Amerikában. Itt beomlott árkokat javítunk. Készülünk az augusztus 20-ai ünnepségre, ezért a színpad lépcsőjét is kijavítjuk.” - mondta Dubovinszky László az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki tanácsadó

A csapadék elvezetési rendszer tisztítása kiemelt fontosságú feladat. A patakokban felgyülemlett hordalék és szemét, valamint a parton burjánzó növényzet gátolja a víz zavartalan áramlását. A rendszeres tisztítás így elengedhetetlen.

„Persze örülünk neki, hogy ilyen tiszta itt Várkonyon. Szerintem így jobb is. Nem mocskos, meg ilyenek.” - mondta Rusznyák Krisztina

Az ÓVI dolgozói kézi szerszámokkal ritkítják és kiszedik a növényzetet, valamint elvégzik az árokjavítási munkálatokat is. Van, ahol mélyebbre ássák, kikotorják, vagy éppen teljesen új vízelvezetőt alakítanak ki. Az ütemtervnek megfelelően, rendszeresen karbantartják az érintett területeket.

„Egy autó elmegy, nem lehet az ablakot kinyitni, olyan por meg füst van. Ha már elkezdték, akkor biztos be lesz fejezve. De ez nagyon jó, erre az utcára már nagyon ráfért, mert ez már nagyon balesetveszélyes volt. Egy autó elment, a másik nem fért el. Pláne ott a kanyarban. Ott meg nagyon problémás, mert nagyon szűk, nem lehet belátni, úgyhogy itt az a gond.” - mondta Novák Györgyné

Az augusztus 20-ai ünnepségre már lázasan készülnek a szervezők. Az ÓVI munkatársai is besegítenek az előkészületekbe. Jelenleg a színpad lépcsőjét javítják a szakemberek.

(forrás)