Elkészült az új piac épületének festése
2024. aug. 13.

Elkészült az új piaccsarnokra tervezett falfestés. A lakosság Janiczak Dávid polgármester közösségi oldalán szavazhatta meg, hogy melyik grafika kerüljön fel az üres felületre.

Folyamatosan szépül és fejlődik a város. Korábban beszámoltunk arról, hogy elkészült a Bolyki elágazásnál látható tengerparti látkép, valamint a Vasvár úti dombot ábrázoló támfal is megújult. Az új piac épületénél található fal szintén vidám színekben pompázik. Az egyik népszerű közösségi oldalon dönthettek arról a város lakói, hogy melyik látványterv tetszik nekik a legjobban. A grafikákat Szalay Benjamin készítette. Végül toronymagasan 2700 szavazattal győzött az a kép, amely már a piac falát díszíti.

„Ezúton szeretnék köszönetet mondani az ózdiaknak, hogy felvetették a piac épületének színesítését. Köszönöm azt is, hogy a közösségi médiában rengetegen, több ezren kifejezték véleményüket, hogy melyik látványterv tetszik nekik. Ez valósult meg és most már a piac új épülete az ózdiak számára kedvező színekben pompázik.” - mondta Janiczak Dávid polgármester

Kukorica, dinnye, méz és lángos- ilyen és ehhez hasonló alkotások díszítik az új piac falát. Olyan grafikák kerültek fel a falra, amelyek az ózdi piacra jellemzőek. A kész ételek a büféket szimbolizálják, a méz a termelőket, a zöldségek, gyümölcsök és húsok pedig a kínálatot. A város lakói örülnek a festésnek, hiszen a korábban szürke beton felület mára színesen pompázik, így kölcsönözve vidám hangulatot a piacnak.

„Én még most látom először, hogy eljöttem erre. Nagyon kreatív és feldobja így az egész piacot is.” - mondta Csóka Dominik

„Nagyon, ezt megbeszéltük a szomszédokkal is. Örülünk neki.” - mondta Kriston Zoltánné

A grafikus szerint ezen a sima falfelületen sokkal könnyebb volt dolgozni, hiszen jobban lehetett játszani az árnyékokkal és plasztikusabban tudta összemosni a színeket. Nemcsak a lakosság, de az Ózdra látogatók is gyönyörködhetnek a színesebb városképben.

(forrás)