Metafora – Anya-lánya kiállítás az Ózdi Városi Könyvtárban

Fotó- és festménykiállítás nyílt a könyvtárban. Rubecz Erzsébet Tamara festőművész, költő és lánya, Karizs Mónika fotográfus, festőművész képei október 31-ig tekintetőek meg.

Csörgőné Csépányi Krisztina köszöntötte a megjelenteket azon a kiállításmegnyitón, amelyet tegnap délután rendeztek az Ózdi Városi Könyvtárban. A Metafora címet viselő tárlatot két alkotó műveiből állították össze. Rubecz Erzsébet Tamara költő és festőművész képeit már tavaly is megcsodálhatták az érdeklődők, a mostani alkalomnak azonban különleges apropója volt.

„Rubecz Zsóka év elején egy kéréssel fordul a könyvtár felé, egy nagyon kedves kéréssel, még pedig azzal, hogy szeretné ha a lányának születésnapjára ajándékozhatná azt, hogy ők együttesen kiállíthassanak itt a városi könyvtárban. Ennek a kérésnek nem mondhattunk nemet, és nagyon is örültünk neki, hogy ilyen kérést kaptunk” - mondta Csörgőné Csépányi Krisztina, az Ózdi Városi Könyvtár könyvtárvezetője.

A megnyitón Tóthné Kocska Orsolya Éva és lánya, Tóth Hanna Dóra egy dallal kedveskedtek a vendégeknek. Fazekasné Szabján Erika az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör vezetője Rubecz Erzsébet Tamara egyik versét szavalta el.

Rubecz Erzsébet Tamara főként tájképeket és absztrakt műveket készít. Festményeire az élénk színek és a természet megjelenítése jellemző.

„Mi ezt az adottságot Istentől kaptuk. Ezzel valamit az emberek felé szeretnék sugározni, hogy elvigyem azt a szeretet a képeimen keresztül. Fogjon mindenki hozzá és alkossanak bármit” - hangsúlyozta Rubecz Erzsébet Tamara, költő, festőművész.

Lánya, Karizs Mónika festőművész és fotográfus elmondta, fényképein igyekszik visszaadni a fotóalany jellegzetességeit, személyiségét.

„A festés az kísér mindig az utamon, van amikor fontosabb, jobban előjön, van amikor kevésbé. De ez egy teljesen más alkotói folyamat, azzal az anyaggal dolgozni, azzal a módon, az teljesen más mint a fotográfia. Ott inkább az emberekkel való fotózás, tehát a portréfotózás a lényeg” - tette hozzá Karizs Mónika, festőművész, fotográfus.

A földszinten és az emeleten is találhatóak kiállított képek. A festményekből, színes és monokróm fotókból összeállított tárlat október 31-ig látogatható az Ózdi Városi Könyvtárban.

(forrás)