Szinergia címmel nyílt kiállítás a Civil Házban

Szinergia címmel nyílt meg Molnár Alma amatőr festő kiállítása a Civil Házban. A kiállítás nyitvatartási időben, díjmentesen megtekinthető október 22-ig.

József Attila Óh szív! Nyugodj! című versével kezdődött el Molnár Alma amatőr festő kiállítása. A Bolyky Tamás Általános Iskola két diákja, Benedek Amina és Galambos Bence működtek közre. A tárlatot Fábián-Dobos Eszter, az ÓMÉK művelődési ágazatvezetője nyitotta meg. Alma egy tanyán nőtt fel, ahol testközelből tapasztalta meg az élővilág gyógyító erejét és folyamatos körforgását. A természettel való egység műveiben is megjelenik. A Bolyky Tamás Általános Iskolában, majd az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorló Alapfokú Művészeti Oktatási Intézményében is támogatták tehetsége kibontakoztatásában.

„Alma festményei sok helyen megfordultak már. Eger, Franciaország, Grafikai Biennálé, ahol 2013-ban ukrán különdíjban részesült. Idén ősszel városunkban is megcsodálhatják végre alkotásait a művészet kedvelői” - mondta Fábián-Dobos Eszter, az ÓMÉK művelődési ágazatvezetője.

A megnyitón úgy fogalmaztak, hogy munkásságában az aprólékosság, a nyitott gondolkodás és a finom vonalvezetés egyaránt jelen vannak. Az alkotó az egységre törekszik, amelyben megpróbálja összefoglalni az érzelmeket, az eszmeiséget. Ihletet az otthoni tájból merít.

„Hangulat és gesztus az, ami jellemzi ezeket az absztrakciókat. Érzelmek, indulatok, az aznapi történések, vagy események, vagy esetleg olyan érzelmi lenyomatok, amelyek megragadtak az adott ciklusban. Ezek a munkák, ez a 20-25 kép is leginkább egy ciklust ölel fel, egy egy évnyi periódust” - nyilatkozta Molnár Alma, amatőr festő.

Az alkotó azt mondja megható, ahogy a nézők odalépnek az alkotáshoz és elkezdik vizsgálni.

„Nekem személy szerint nagyon az én színvilágom, nagyon tetszik. Igaz, hogy én nem értek a festészethez, de az absztrakt képek nagyon tetszenek, úgyhogy nekem nagyon tetszik a munkássága” - fogalmazott Pukkel Judit.

A tárlatnak a Civil Ház ad otthont. Nyitvatartási időben október 22-ig bárki ingyenesen megtekintheti a festményeket.

(forrás)