Készül a járda a tóparton.

Már készül az új járda a horgásztó partján. A rossz állapotú gyalogutat egy aszfaltozott sétány váltja majd fel. A déli oldalon jelenleg még a szegőköveket rakják. Ott jövő héten aszfaltoznak.

Épp hogy elkezdődött az aszfaltozás, a kacsák el is foglalták az új járdát a tó mellett. Nem csak ők vették szemügyre a projekt állását, Janiczak Dávid polgármestert is körbevezette Tóth-Pintér Krisztián kivitelező.

„A járda szegőkövezése teljesen elkészült. Az aszfalttükör a járda feléig van kész jelenleg, a másik oldalon, a déli részen csináljuk a szegőkövezést és annak az aszfaltozását is tervezzük jövő hétre.” - mondta Tóth-Pintér Krisztián a Tinet Pro Kft. kivitelezője

A Zöld Sziget projekt látványtervei tehát itt is kezdenek megelevenedni. A stég, a lépcsősor és a szökőkút kiépítése is hamarosan elkezdődik. A tópart körül több pad és kuka kihelyezése is a tervek között szerepel. A pihenőhely tervezésekor nagy hangsúlyt fektettek a környezet megóvására és kellemes légkör megteremtésére.

„A tó körüli munkálatok is nagyszerű ütemben haladnak. Most már a tó körül körülvezető szilárd burkolatú sétány is jelentős részen aszfaltozásra került. A többi területen pedig már a szegőkövekkel is előkészítésre került a terület, úgyhogy hamarosan körbejárható lesz a tó szilárd burkolaton. Ez különösen azoknak jó, akik babakocsival, kerékpárral, akár kerekesszékkel szeretnék ezt megtenni. Korábban ez nem volt zökkenőmentes, most már teljesen az lesz. Bízunk benne, hogy őszre az egész fejlesztés meg tud valósulni.” - nyilatkozta Janiczak Dávid polgármester

A park felőli bejáratnál készül a parkoló és zajlik a szegőkövezés. Nagy erőkkel megy a munka. A szakemberek egy kifeszített zsinór mentén helyezik le az elemeket. Az időjárás is kedvező, így jól haladnak a feladatokkal.

(forrás)