Esély a szegénységben élő gyerekeknek.

A Magyar Református Szeretetszolgálat sikeres pályázatának köszönhetően megnyílt az Ózdi Csodák Csodája Biztos Kezdet Gyerekház. Már az első napon nagy volt az érdeklődés.

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2018-ban elindította a Válaszút programot, melynek keretében százhúsz hetedik osztályos diákot mentoráltak. A szakemberek öt éven keresztül segítették a tanulókat, hogy eljussanak az érettségiig vagy a szakma megszerzéséig. Ez idő alatt megfogalmazódott az az igény, hogy be kellene vonni a kisebbeket is.

„Az a jó, ha minél hamarabb elkezdünk velük foglalkozni, ezért idén áprilisban elindítottuk a Válaszút Tanodát, ahova első osztálytól jönnek a gyerekek. Most lehetőségünk nyílt egy pályázat keretében, hogy elindíthassuk ezt az Ózdi Csodák Csodája Gyerekházat, ahol pedig nulla és három év közötti gyerekeket és anyukákat várunk.” - nyilatkozta Bakos Zsuzsanna a Magyar Református Szeretetszolgálat szakmai vezetője

Az országszerte működő gyerekházak a nehéz körülmények között élő családoknak nyújtanak segítséget. Az intézmény munkatársai otthonos környezetben, fürdőszobával, mosási lehetőséggel és felszerelt konyhával várják a gyerekeket és családtagjaikat. A szülők itt megtanulhatják hogyan kell jól ellátni a kicsiket és hogyan fejlesszék őket. A gyerekház dolgozói a kicsik sikeres óvodai, illetve társadalmi beilleszkedésének érdekében szoros együttműködésben állnak a család-és gyermekjóléti, valamint a védőnői szolgálattal is.

„Nagyon nagy segítség, mivel később óvodába mennek. Fejleszti a gyerekeket ez a program. Nagyon örülünk neki, óvodába már jobban fognak figyelni, okosabbak lesznek és nagyon örülünk, hogy megnyílik ez a babaház. Nagyon nagy szükségünk lesz rá.” - mondta Csóka Györgyné

A Magyar Református Szeretetszolgálat szakmai vezetője elmondta, hogy szívesen fogadnak adományokat. A tanszereken túl, nagy szükség van gyerekruhákra, fejlesztő játékokra, mesekönyvekre. A Pázmány út 3. szám alatt, hétköznap reggel 8 és délután négy óra között várják a jótékonykodni vágyókat.

(forrás)