Újabb szakasz
Város
2021. nov. 11.

Újabb szakasz

Az Örs vezér úton folytatódott ma az aszfaltozás. A kivitelezők olyan szakaszt kezdtek el, amin eddig sosem volt szilárd burkolat.

Ma reggel az Örs vezér úton zúgtak fel a munkagépek. Az előző napokban a kivitelező cég munkatársai már előkészítették a szakaszt az aszfaltozásra. Ma pedig a reggeli órákban elkezdték a kopóréteg felvitelét is. Az út különlegessége, hogy eddig még sosem volt rajta szilárd burkolat. Több ilyen szakasz is elkészült már a listáról, ugyanis a városvezetés célja, hogy az ózdiak jó minőségű utakon járjanak.

„Nagyon örülök neki, hogy a peremkerületeken is tudunk aszfaltozni. A cél nem kevesebb, mint hogy a ciklus végére a városban aszfaltozatlan úttest ne maradjon lakóövezetben. Bízunk benne, hogy ezt a célt sikerül elérni, és ami szintén ugyanilyen fontos, hogy a már aszfaltozott, de járhatatlanná vált utakat is kijavítsuk, és jó minőségben használhassák az ózdiak” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Váradi József, területi képviselői keretéből a Botond vezér és az Örs vezér utat jelölte ki. Előbbi aszfaltozását kedden kezdték el a szakemberek. Nagy szükség volt a beruházásra ugyanis a csatornázás után a munkagépek veszélyes állapotban hagyták a területet. Egy közel négyszáz méteres szakaszról van szó, ami mára már elkészült. A másik, vagyis az Örs vezér út állapota több tíz éves probléma, ami most megoldódik. Hatszáz méter hosszban, öt centiméter vastag kopóréteg kerül rá.

„Az Örs vezér úttal kapcsolatban lényegében lakossági bejelentés alapján több mint 40-50 éves probléma megoldása valósult meg. Az első szempont az volt, hogy olyan utak legyenek leaszfaltozva, amik még sosem láttak aszfaltot, ezért esett az Örs vezér útra a választás” - emelte ki Váradi József, területi képviselő.

Hat útszakasz van még hátra. Holnap az Egyház völgy 35. és 67. szám közötti területét teljes szélességében aszfaltozzák. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény felhívja a figyelmet, hogy akik autóikkal általában ott állnak, most hagyják el a területet, valamint mellőzzék az úttesten való parkolást, mivel erre az időszakra az említett részt lezárják.