Végéhez ért a belterületi utak aszfaltozása – Megújult a Somsályfő utca
Fejlesztés
2024. júl. 11.

Végéhez ért a belterületi utak aszfaltozása – Megújult a Somsályfő utca

A Somsályfő utca aszfaltozásával végéhez ért a belterületi utak megújítására elnyert TOP Pluszos pályázat. Több mint 280 méteres szakasz kapott új burkolatot.

Ma reggel a Somsályfő utcában zúgtak fel a munkagépek, ezen a szakaszon folytatták a kivitelező cég dolgozói az aszfaltozási munkálatokat.

„Jelenleg itt a Somsályfő utcának az aszfaltozása folyik, ez 280 méter hosszú és 3,5 illetve 4 méter széles. Összesen 175 tonna aszfaltot használnak fel. Elvileg ez ma estére készen lesz” - mondta Dubovinszky László, az ÓVI műszaki tanácsadója.

A szakemberek kézi és gépi erővel terítették a forró aszfaltot. A szakaszon 1756 négyzetméter kapott új burkolatot. Az itt élők örülnek a fejlesztésnek, habár az egyik bolt tulajdonosának okozott némi kellemetlenséget a felújítás.

„Nagyon vártuk már az útfelújítást, régóta rossz volt itt az út. Úgyhogy örülünk neki nagyon. Szerettük volna, ha legalább egy héttel korábban szólnak, hogy lezárják az utat, de így alakult. Nagyon szuper lesz, végre rendesen tudunk majd mi is itt közlekedni Somsályfőben” - nyilatkozta Pomáziné Cseh Mária, bolt tulajdonos.

A Somsályfő utca aszfaltozásával a végéhez ért az az aszfaltozási projekt, melynek keretén belül egy TOP Pluszos, vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően 15 útszakasz újult meg. Információink szerint holnap már újra birtokba vehetik az autósok ezt az utcát is, hiszen az utómunkálatok már nem fogják akadályozni a forgalmat.