Újabb utak újultak meg Ózdon – ellenőrizték a munkálatokat

Bejárták és ellenőrizték az elkészült belterületi utakat a kivitelező cég munkatársai. Tizenöt szakasz újult meg a pályázatnak köszönhetően és maradt forrás még egyre.

200 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a város az utak fejlesztésére. Több mint négy kilométernyi szakasz kapott új aszfalt réteget az elmúlt néhány hónapban. Pontosan 4430,7 méter hosszú útra került új burkolat. A Bláthy Ottó utcával kezdődött a projekt, mely a többihez hasonlóan, öt centiméteres borítást kapott, de a Lomb út, a Radnóti Miklós utca, a Liszt Ferenc út, az Árpád vezér 20. előtti szakasz és parkoló, a Szent István utca, a Bolyki főút belső útja, a Krúdy Gyula út, a Barátság utca, a Damjanich út, a Szövetkezet út, a Tinódi út, az Ady Endre út, a Bajcsy-Zsilinszky utca és a Somsályfő utca is megújult.

„A TOP Plusz pályázat keretében bruttó kétszáz millió forintos lehetőségünk volt arra, hogy belterületi utakat teljes pályán leaszfaltozzunk. Ez a projekt az első fázisban teljesen véget ért. Tizenöt útszakasz újult meg Ózd városában, ebben az esztendőben. A versenynek köszönhetően maradt egy körülbelül tizenöt millió forintos összeg a keretből, amivel még sikerül egy bónusz utat is új aszfalt réteggel ellátnunk a közeljövőben. Úgy-hogy a projekt véget ért és még sem, hiszen még lesz belőle fejlődés.” - mondta Janiczak Dávid polgármester

A projektért felelős szakemberek és a kivitelező cég munkatársai bejárták a már elkészült útszakaszokat és ellenőrizték azok minőségét. Bernáth József műszaki ellenőr szerint az utóbbi idők legnagyobb útfelújítása fejeződött be Ózdon, hiszen az áprilisi munkaterület bejárásánál is kiderült, hogy ez egy nagy forgalmú város és minden felújítandó útfelületen sokan parkolnak, illetve a közlekedést is csak előre tervezetten lehetett szabályozni.

„Most pedig eljutottunk abba a pillanatba, amikor teljes egészében megvalósult mindegyik utcának a műszaki tartalma. Azt jelenti, hogy az útburkolati festések, forgalomcsillapító szigetek, közúti jelzőtáblák kihelyezése is megtörtént. A mai napon jártuk be az összes útszakaszt, aminek a célja az volt, hogy szemrevételezés és az átadott minősítési dokumentáció beazonosításával meg tudjuk azt állapítani, hogy van e még a kivitelezőnek valamilyen beavatkozási kötelezettsége a műszaki átadás idejéig” - mondta Bernáth József műszaki ellenőr


Szerencsére az időjárás alkalmas volt az aszfaltozásra. Optimális volt, hiszen azt a hőfokot lehetett mindig tartani, amit a szabvány előír az aszfaltrétegek beépítéséhez – tette hozzá a szakember. A Damjanich út és Somsályfő esetében a helyi buszközlekedés minőségének javítása is a fejlesztés célja volt. Az Árpád vezér út 20. szám előtti útszakasz és parkoló, a Szent István utca, a Bolyki főút belső útja, a Damjanich út, a Lomb utca, a Bajcsy-Zsilinszky utca és az Ady Endre út felújításával a közintézmények, közszolgáltatást nyújtó létesítmények könnyebben elérhetőek lettek. Több esetben lakossági kérés is érkezett az önkormányzathoz, így a Bolyki főút szervizútján található fekvőrendőr elhelyezését is belevették a projektbe.

(forrás)