Járhatóbb út – 180 méteren megújult a Nagyvölgyi út
Fejlesztés
2024. júl. 9.

Járhatóbb út – 180 méteren megújult a Nagyvölgyi út

180 méteren, 3 méter szélességben újult meg a Nagyvölgyi út egy szakasza. A kivitelező cég mart aszfaltot használt fel, melyet díjmentesen terített le a salakos úton.

Ezúttal a Nagyvölgyi úton zúgtak fel a munkagépek. Az állatsimogató felé vezető út régóta rossz állapotban volt. A korábbi kátyúzási munkálatok során gondot okozott, hogy ez a szakasz kohósalakból készült, ami gátolta bármilyen anyag megtapadását, így az út javítása nehézkes.

„A teljes újraaszfaltozás 100 milliós tétel lenne, erre az önkormányzatnak nincs anyagi fedezete. Viszont jelenleg a városban aszfaltozást végző vállalkozóval sikerült megállapodni, hogy társadalmi felajánlásként, ingyen és bérmentve az elejét teljes szélességben lehúzza mart aszfalttal, majd pedig az állatsimogató felé végig a kátyúzást szintén mart aszfalttal megcsinálja. Ez nem a legtartósabb megoldás, de biztos vagyok benne, hogy sík lesz az út, és hogy ha az időjárás is egy kicsit segít, akkor bele tud olvadni az aszfalt minden egyes kátyúba és így tartósabb lehet” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Mintegy 180 méter hosszan, 3 méter szélességben kapott új réteget a korábban kátyúkkal tarkított szakasz. A munkafolyamatot itt is az alapozással kezdték a szakemberek. Ehhez mart aszfaltot használtak, majd a tapadást segítő emulziót vitték fel, végül pedig zúzott kő került az útra. A belterületi utak aszfaltozására elnyert Top Pluszos pályázati projekt lassan lezárul, szinte már csak utómunkálatok vannak hátra.

„Ez a 180 milliós pályázat lassan a végéhez ér, még a Somsályfő út aszfaltozása van hátra, ahol jelenleg az előkészületi munkák folynak. Előreláthatólag csütörtökön és pénteken fognak ott aszfaltozni. Utána már csak táblakihelyezés, fekvőrendőr kihelyezés és hasonló befejező munkák lesznek” - tette hozzá Dubovinszky László, az ÓVI műszaki tanácsadója.

A hét második felében a Somsályfő utcában, a varrodától Somsályfő telep 16-os házszámig fognak dolgozni a kivitelező cég szakemberei. Információink szerint a munkálatok ideje alatt az érintett szakaszon nem lehet majd autóval közlekedni. Arra kérik a gépjármű tulajdonosokat, ne parkoljanak az út szélén, valamint előző nap álljanak ki a kocsival. Az aszfaltozás ideje alatt a környéken lakók türelmét kérik az esetleges kellemetlenségek miatt.