Javítás, medertisztítás, aszfaltozás – Folyamatosan dolgoznak az ÓVI munkatársai

Javítás, medertisztítás, aszfaltozás. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakemberei párhuzamosan dolgoznak a város több pontján.

Gépek zajától volt hangos ma délelőtt a Szent István út. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakemberei a garázssorhoz vezető szakaszon dolgoztak. A régi útburkolatot feltörték és új aszfaltréteg került a helyére. A keletkezett törmeléket markológép segítségével rakták egy platós gépjárműre. Ez csak az egyik helyszín a sok közül, ugyanis a város több pontján párhuzamosan folyik a munkavégzés.

„A tél közeledtével az előkészítési munkákat végezzük. Medertisztításokat a Dobó-patakban, Ózd-patakban, illetve az Uraj-patakban. Járdát építettünk a rendőrség mellé, az elkészült. A Lidl mellé építettünk egy kétalapos járdát, az is elkészült” - emelte ki Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki tanácsadója.

A csapadék elvezetési rendszer karbantartása és tisztítása az esős, őszi időszakban kiemelt fontosságú. Az ÓVI dolgozói kézi szerszámokkal ritkítják és kiszedik az elburjánzott növényeket, így a víz áramlása zavartalan. A patakmederben talált hulladékot szelektíven összegyűjtik, majd elszállítják.

A Nagyvölgyi Állatsimogatónál jelenleg a beépített ablakok javításán dolgoznak a szakemberek. Ezt követően festési munkálatok kezdődnek, így az épület teljesen megújul.

„Jó, mert rendezettebb az egész külalakja az állatsimogatónak. A vendégek számára sem mindegy, hogy egy romos épületet néznek, vagy egy felújítás előtt állót, vagy egy olyat, ami már fel van újítva, és akkor egy normális, szép helyre tudnak jönni látogatni” - mondta Maruzsi Krisztián, a Nagyvölgyi Állatsimogató gondnoka.

A Velence telep mellett a Petőfi út elején egy mozgáskorlátozott parkoló is épül. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai a tél közeledtével számos előkészítő munkát végeznek.

(forrás)