Ünnepi műsorral emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire a diákok
2024. okt. 22.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményei előtt tisztelegtek a város több oktatási intézményében ma a diákok. A tanulók dalos és verses műsorral emlékeztek.

A Himnusz csendült fel a II. János Pál Katolikus Általános Iskolában ma reggel. Ünnepi műsorral tisztelegtek az intézmény diákjai az 1956-os forradalomban és szabadságharcban elhunytak emléke előtt. A tanulók az aulában foglaltak helyet. Közel húsz fiatal vett részt az előadásban, amelyre egy hónappal ezelőtt kezdtek el felkészülni.

„Már évek óta mindig arra törekszem, hogy ne egy megszokott, egy szokványos műsort adjunk elő a gyerekekkel, hanem jeleneteket, rendkívüli dolgot. Most a sajtós múltamból kiindulva, a sajtó mögé építettük ezt a műsort, hogy a gyerekek riportok és egyéb foglalkozások keretében mutassák be társaiknak az ünnep lényegét” - mondta Hubainé Szőke Marianna, felkészítő tanár.

A Szikszi tanulói a hatodik órában emlékeztek az 1956-os eseményekre. Felidézték a múltat. Idén Kantáné Illés Edit koordinálásával készült az ünnepi műsor, amit a 11. E osztály tanulói öntöttek végleges formába. A diákok az órák után készültek szorgalmasan az előadásra.

„Mindenképpen fontosnak tartjuk megemlékezni a nemzeti ünnepeinkről, hiszen ezek a hősök, a múlt történelmi személyei lehetnek példák a mai fiatalságnak, és szeretnénk, ha ez a mindennapokba is beépülne és természetessé válna az számukra, hogy meg kell emlékezni a múlt nagy eseményeiről” - nyilatkozta Miskolczi Orsolya, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium igazgatóhelyettese.

A színvonalas előadást meghatódva, csendben nézték végig a diákok. A hazafiságra való nevelést fontosnak tartják az iskolákban, hiszen a fiatalok csak a múlt megismerésével tervezhetik a jövőt. Az ünnepség a Szózat dallamaival zárult.

(forrás)