Endrei Judit előadásával folytatódott a Világjárók sorozat az Ózdi Városi Könyvtárban

Endrei Judit érdekfeszítő előadását hallgathatta meg tegnap délután a közönség az Ózdi Városi Könyvtárban. Az előadóterem szinte teljesen megtelt.

Az Ózdi Városi Könyvtár számos színes programmal várta egész héten az érdeklődőket, hiszen szeptember harminc és október hatodika között zajlik az Országos Könyvtári Napok őszi programja. A helyi könyvtár ehhez évről évre csatlakozik, így most sem volt ez másképp.

„Az Országos Könyvtári Napok programsorozatán belül a Világjárók sorozatunkat is tartjuk, a 29. állomása ez, ahol Endrei Judit fog bemutatkozni nekünk, hiszen ő már több mint 50 országban járt. Az utazásairól és élményeiről fog nekünk és a kedves közönségnek előadást tartani. Az Országos Könyvtári Napok programsorozat tulajdonképpen a négy elemre épül fel, illetve mindig van egy mottó, ez idén a föld, a víz, a tűz és a levegő” - mondta Csörgőné Csépányi Krisztina, az Ózdi Városi Könyvtár vezetője.

Endrei Judit több mint 20 éves televíziós munkássága után fordult az íráshoz, valamint az utazáshoz. Első könyve 1999-ben jelent meg „Endrei Judit ezredvégi kaleidoszkópja” címmel, jelenleg pedig már a tizedik könyvét írja.

„Amikor a televíziós témával vagyok valahol, vagy az aktív idősödés témával, valahogy azért a közönségből valaki fölteszi azt a kérést, hogy meséljek egy kicsit az utazásaimról. És akkor így kitaláltam, hogy mi lenne, ha összeállítanék egy előadást, és most néhány héttel ezelőtt megszületett az ötlet, hogy akkor a tizedik könyvem szóljon az utazásokról” - nyilatkozta Endrei Judit.

A fotókkal tarkított 80 perces előadáson érdekfeszítő élményeket hallhatott a közönség. A könyvtár előadóterme szinte teljesen megtelt. Lehetőség nyílt Endrei Judit könyveinek megvásárlására is, ezek közül néhányat kedvezményes áron vehettek meg a résztvevők.

(forrás)