Idősek napi gálaműsor a Civil Házban

Idén is megrendezte az Ózdi Szívbetegek Egyesülete az idősek napi gálaműsort a Civil Házban. Az egyesület műsora mellett vendégszereplők is színesítették a több mint két órás előadást.

Az idősekről minden évben október elsején emlékeznek meg. Ezt a jeles napot egészen 1990-től ünneplik világszerte. Az Ózdi Szívbeteg Egyesületének életében már hagyománnyá vált, hogy ilyenkor egy gálaműsorral kedveskednek tagjaiknak és a város korosabb polgárainak.

„Tulajdonképpen már 10 éve van ez így, és maga a helyiség inspirálta, hogy van egy gyönyörű művelődési ház, adott színpaddal, és szerencsére mivel a Szívklubban is Perdülő Nagyik tánccsoport, van dalkörünk, vannak szóló énekesek, szavalók, akik nagyon szívesen fel is vállalják magukat és szívesen szerepelnek” - emelte ki Levora Sándorné, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének elnöke.

A moziteremben sokan foglaltak helyet. Volt olyan, aki először jött el a gálára, de olyan is akadt, aki visszatérő vendég a rendezvényen.

„Én tavaly is itt voltam, igen, mert akkor még jártam az énekkarba énekelni, és minket is meghívtak ide szerepelni. Akkor nekem nagyon megtetszett, és gondoltam, hogy az idén is eljövök, mert többen is hívtak, mondták nekem, hogy jöjjek el. És mondtam, hogy mit üljek otthon, ez kellemes, jó szórakozás, és ezért vagyok itt” - mondta Lövné Ujpál Edit.

A rendezvényt Levora Sándorné nyitotta meg, majd Kellóné Mezőtúri Márta, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket.

„Én azt szeretném, hogy minden idős megtalálja azt az elfoglaltságot, ami a mindennapjait kitölti, és ebben a közösségeknek igen nagy szerepe van” - fogalmazott Kellóné Mezőtúri Márta, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke.

A program első felében vendégfellépők szórakoztatták a nagyérdeműt. A Bolyky Tamás Általános Iskola diákjai egy zenés, táncos műsorral kedveskedtek, majd az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola fuvola előadását hallgathatták meg a jelenlévők. A Szabad Szombat Táncegyüttes két párossal érkezett a gálára.

„Nagy örömmel fogadtuk a felkérést, hiszen közeli kapcsolatban állunk a szívklubbal és az idősekkel is. A mai napon kalotaszegit és nyírségit fognak előadni a táncosaink” - tette hozzá Fodor Alexandra, a Szabad Szombat Táncegyüttes művészeti vezető helyettese.

A vendégfellépők blokkját az ÓMI Zenés Színház egyik tagja, Mészáros-Varga Judit énekelőadása zárta, aki Lendvai-Bóta Nórával karöltve varázsolta el az időseket. A szívklub színes műsorral készült, melyben szerepelt dalelőadás, szavalás és táncos produkció is.

(forrás)