Már huszonnegyedik alkalommal vigadtak a bolyokiak

Idén már huszonnegyedik alkalommal rendezték meg a Bolyoki Vigadalmat. Színes színpadi produkciók, versenyek és különböző kiegészítő programok várták a kilátogatókat.

Ahogy azt a Bolykon élők megszokhatták, idén is a huszárok, valamint a mazsorett csoport felvonulásával kezdődött a Bolyoki Vigadalom, melyet már huszonnegyedik alkalommal rendeztek meg. A délelőtt folyamán zajlott a labdarúgó- és főzőverseny a Bíben-völgyben, de az Ózdi Muzeális Gyűjtemény is kivonult tablókiállításával. Emellett egy csendes koszorúzásra is sor került, ahol a terület egykori képviselője, a város díszpolgára, dr. Mészáros Miklós előtt rótták le tiszteletüket a megjelentek.

Kora délután óvodai és általános iskolai csoportok foglalták el a színpadot, majd a Vírus együttes bemutatkozó koncertjét láthatta a közönség. A vigadalom fővédnöke, Janiczak Dávid, polgármester köszöntötte a megjelenteket, aki elismerő szavakkal illette a rendezvényt.

„Nagy örömmel fogadtam el a felkérést a 24. Bolyoki Vigadalom fővédnöki posztjára. Most már közel negyed évszázada, hogy ezt a rendezvényt itt Bolykon megtartják. Nagyon szeretem ezt a rendezvényt, hiszen családi körben, barátok, ismerősök között zajlik, és nagyon sok olyan ember tud találkozni egymással, akik talán a hétköznapokban nem, vagy pedig új ismeretségek is kötődnek. Nagyon szépen köszönöm Heltovicsné Jolikának, hogy ismét megszervezte ezt az eseményt a bolyokiaknak” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az egész napos programot hosszú hónapok szervezői munkája előzi meg. Heltovics Miklósné évről évre szívét lelkét beletéve kelti életre a vigadalmat.

„Eddig én úgy érzem, hogy megelégedéssel nyilatkozhatok a napról, nagyon aranyosak voltak Mészáros Adél és Vanya Róbert az Operettszínháznak a vendégsztárjai, akik a közönség közé is lementek és tényleg nagyon jó hangulatot teremtettek. ÉS most is úgy érzem, hogy jó a hangulat” - fogalmazott Heltovics Miklósné, főszervező.

Vanya Róbert neve sokaknak ismerősen csenghet, hiszen többször lépett már színpadra az ÓMI Zenés Színházzal. Most Mészáros Adéllal karöltve varázsolta el a közönséget. Az Ózdi Szívklub táncos, zenés produkciója után a nap egyik sztárvendége, Vastag Tamás szórakoztatta a nagyérdeműt, aki a nézőket is aktívan bevonta a műsorba. A Vadszilvák Gyermek Néptánccsoport mozgalmas műsorát a tombolasorsolás követte, ahol értékes nyeremények találtak gazdára. A kilátogatók szemmel láthatóan jól érezték magukat.

„Nagyon tetszik és azért is jöttünk ki, mert a Bolyokvasvári Egyesületnek a tagjai vagyunk, és itt van a sátrunk is, úgyhogy kijöttünk és akkor már természetes, hogy megnézzük a műsorokat is” - nyilatkozta Kanta Béla.

Ekkor már egyre többen gyülekeztek a völgyben, hiszen este Erox Martini olasz dalokkal ösztönözte táncolásra a kilátogatókat. Akinek még maradt energiája mulatni, az késő estig rophatta a táncot, hiszen Kocsik László Csaba az utcabál hangulatát idézte meg zenéivel.

(forrás)