Arany nyakláncot tépett ki egy idős hölgy nyakából egy ózdi férfi

Fényes nappal lopták ki a nyakláncot egy nő nyakából a Bolyki főútnál. Az elkövető egy ózdi férfi volt. A tettes öt percen belül meglett, a rendőrség eljárást indított ellene.

Még zöldellnek a bokrok és színes virágok díszítik a kerteket a Bolyki főút mentén. A pihenő padokat a jó időben sokan igénybe veszik. Így tett az egyik hölgy is barátaival néhány napja. Ekkor egy férfi kitépte arany nyakláncát a nyakából.

„Álltam volna fel, hogy megyek. Jött ez a fiatalember. Senki nem volt a járdán, ő jött, rám sem nézett, de én sem rá, egyébként a ruházatáról ismertem meg. Fekete nadrág volt rajta. És akkor elment mellettem a lócától egy pár méterre, utána visszalépett és hátulról kitépte a nyakláncomat” - mondta Illner Zsuzsanna.

Az eset fényes nappal történt. A férfi a Szent István út irányába szaladt el.

„Nagyon nagy szerencsém volt, hogy nem veszítettem el a lélekjelenlétemet, hanem rögtön hozzákezdtem kiabálni, hogy fogják meg, fogják meg” - tette hozzá Illner Zsuzsanna.

A lakóközösség és a családja azonnal a hölgy segítségére sietett. A rendőrséget is értesítették. A tettes öt percen belül meglett.

„Kifosztás bűntett elkövetésének alapos gyanúja miatt indult eljárás egy ózdi harminchat éves fiatal férfivel szemben, aki a napokban egy padon üldögélő hetvennégy éves idős hölgy nyakából minden előzetes szóváltás, illetve testi erőszak nélkül kiszakította annak arany nyakláncát, majd a helyszínről elszaladt” - nyilatkozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A hölgy azt mondta, a helyszínen és a kapitányságon is nagyon kedvesek és segítőkészek voltak vele a rendőrök. A nyakláncot a kihallgatás után vissza is adták neki. Az ott élőknek pedig azt tanácsolja, hogy ne üljenek ki egyedül, hívjanak magukkal másokat is, hogy ha baj történne, közel legyen a segítség.

(forrás)