„Figyeld az utat!” – Ne telefonálj! - Újabb ellenőrzést tartanak az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai

Fokozott ellenőrzést tartanak a héten az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai. Az egyenruhások főként a menet közben mobiltelefonáló sofőröket próbálják kiszűrni.

„Focus on the road”, azaz „Figyeld az utat!” elnevezéssel indított fokozott ellenőrzési hetet a rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves ellenőrzési terve alapján. Az Ózdi Rendőrkapitányság is csatlakozott a Roadpol keretén belüli akcióhoz. A héten már a város több pontján is találkozhattak az autósok rendőrökkel.

„A Roadpol hét keretein belül az Ózdi Rendőrkapitányság is kiveszi a részét a közúti közlekedésben résztvevők ellenőrzéséből. Itt a gyalogátkelőhelyen áthaladók elsőbbségadását, a mobiltelefonozást, illetve a gyermekbiztonsági rendszer meglétét, valamint a biztonsági öv megfelelő használatát fogják ellenőrizni és kiszűrni azon vezetőket, akik ezen szabályokat nem tartják be” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A közúti ellenőrzéseket október 7. és 13. között végzik a rendőrök. Elsősorban a menet közbeni mobiltelefon használatot ellenőrzik, valamint minden olyan dolgot, amely vezetés közben elterelheti a sofőr figyelmét. Az autósok szerint szükség van a szigorú fellépésre.

„Nagyon helyes. Nagyon helyes. Ez kell. Mert nagyon sokan telefonálnak, és okoznak bajt” - nyilatkozta Uhlig Anna.

„Helyesnek tartom. Ezt nem akcióban kéne csinálni, hanem folyamatosan ellenőrzést kellene tartani, hogy kiszűrjék ezeket az egyéneket. Főleg a gyorshajtókat, ami engem igazán zavar. Tehát, hogy be van-e kötve, vagy nem, engem az nem nagyon érdekel, de a gyorshajtók igen” - nyilatkozta Maruzsi Tibor.

A figyelemelterelő eszközök használata nem csak szabálytalan, de kifejezetten balesetveszélyes is. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai arra kérik az gépjárművezetőket vigyázzanak magukra és egymásra, hogy mindenki épségben hazaérjen.

(forrás)