Közlekedésbiztonság és fejlesztés – Területbejárást tartottak a Vasköznél

Közlekedési és parkolási problémákkal kapcsolatban tartottak ma reggel területbejárást a Vasközben. A találkozó célja az évek óta fennálló közlekedési helyzet orvoslása.

Területbejárást tartottak ma reggel Ózdon. A Vasközben gyakran tapasztalható gépkocsi torlódás, illetve a parkolóhelyek hiánya miatt sokan szabálytalanul várakoznak, ezzel akadályozva a kétirányú forgalmat. A helyszíni szemlét Fürjes Pál, az Ózdi Vállalkozó Klub vezetője kezdeményezte. Augusztus 2-án már volt egy tényfeltáró találkozó, ahol kielemezték a szakemberek a fennálló közlekedési helyzetet.

„Meg kell oldani, hogy azon az oldalon, amelyik oldalon van most egy várakozni tilos tábla, ott ne álljanak meg az autók tartósan. Akkor az útszélesség elegendő, hogy kétirányú forgalommal tudjanak teherautók is ki-be jönni a gyárkapun. Hozzá kell még tennem, hogy ez a kapu, ez az egyetlen egy teherforgalmi megközelítése ennek a körülbelül ötven cégnek” - mondta Fürjes Pál, az Ózdi Vállalkozó Klub vezetője.

A mai területbejáráson jelen voltak többek közt az Ipari Park, a Fémiksz Kft., a Vállalkozó Klub, a Polgármesteri Hivatal munkatársai, dr. Csuzda Gábor önkormányzati képviselő, illetve telefonon becsatlakozott Rajhóczki Péter közlekedésrendészeti osztályvezető. A közel egy órás megbeszélésen több javaslat is született.

„Ez egy több mint ezerhatszáz négyzetméteres terület, rajta két ingatlannal. Ezek hasznosítására én úgy ítélem meg, hogy ha itt parkoló létesülne, akkor mind a postának, mind pedig a buszpályaudvarnak a gépjárműforgalom alóli tehermentesítése szinte teljes mértékben megoldódna, mert – mint mondottam – ezerhatszáz négyzetméter, ez ötven darab autónak a kényelmes parkolását biztosítaná” - tette hozzá Kovács Imre, a Fémiksz Kft. ügyvezetője.

A szakemberek megegyeztek abban, hogy a Fémiksz Kft. ügyvezetője elkészít egy ajánlatot a Vasköz úti szabad területre, illetve az önkormányzat megvizsgálja azt a lehetőséget, hogy tovább bővíthető-e az autóbusz pályaudvar melletti P+R parkoló. A rendőrség képviselője felhívta a figyelmet arra, hogy a Vasközben fokozott ellenőrzés folyik. A szabálytalankodók most figyelmeztetést kapnak, később azonban bírságot szabnak ki a tilosban parkolókra.

(forrás)