Célegyenesben a multisport pálya, haladnak a tó körüli feladatok

Elkészült a rekortán futópálya gumi borítása a stadion területén, hamarosan a játékelemek is megérkeznek, de a tó körüli teendők is szóba kerültek a Zöld Sziget projekt egyeztetésén.

Múlt héten a rekortán futópályára terítették le a gumiréteget a szakemberek. A puha keveréket elegyengették, majd hagyták pihenni. Ahhoz, hogy az anyag megszilárduljon, legalább egy nap kell, de ez az időjárástól függ. A munka folyamatosan zajlik, ezért egy újabb kooperációt tartottak a projekt felelősei a Városházán. A megszokott módon Tóth-Pintér Krisztián, a kivitelező cég képviselője felvázolta, melyik területen, hogy haladnak a beruházással.

„A kukák meg vannak rendelve a multisport pályához, a föld ki van hordva, igazából a földmunkákat most fogjuk majd elkezdeni, mikor már teljesen kész lesz minden” - tette hozzá Tóth-Pintér Krisztián, a Tinet Pro Kft. projektvezetője.

A sportpályához már megérkeztek a mászókockák és a trambulin elemek, amiknek az összeszerelését elkezdték a szakemberek. Itt lesz kialakítva a bmx pálya is.

„Ezen elhelyezzük azokat a régi elemeket, amik eddig is megvoltak felújítás és panelbővítés révén, de természetesen a pályát két újabb elemmel egészítjük ki. Kazincbarcikáról hívtam egy olyan bmx versenyzőt, aki eddig is a bmx bemutatókon, az extrém sportnapok keretén belül már itt volt és részt vett, és ő volt a segítségünkre abban, hogy hogyan helyezzük el az elemeket a sportpályán” - mondta Szaka Attila, köznevelési, művelődési és projekt ügyintéző.

Mielőtt a játékelemeket a helyükre teszik, elvégzik a földmunkálatokat, hogy a nagy gépek ne okozzanak kárt az elkészült egységekben. A vizet körbefutó járda aszfaltozása nagyrészt elkészült, amit már birtokba vettek a járókelők. Egy szakasz hiányzik még, ahol a pihenő stéget és a szökőkutat fogják kialakítani a szakemberek.

„Az aszfaltozás nagyrészt elkészült a tó körül. Ott van a stég és a lépcső kérdése. Elvégzésre kerültek a talajmechanikai vizsgálatok. Jelenleg a tervező mérlegeli a lehetőségeket, hogy milyen biztonságos kialakítás lehet megfelelő a későbbiekben ennek a stégnek” - fogalmazott Mihály Tibor, műszaki ellenőr.

Nemcsak a stég, hanem a szökőkút is szóba került.

„Ha befagy a tó, akkor ez tönkre megy nyilvánvalóan, tehát téli működésre nem alkalmas” - emelte ki Kriston György, a Településfejlesztési Osztály osztályvezetője.

Arról tárgyaltak, hogy lehet könnyen mozgatni és elérhetővé tenni a karbantartás és az állapotmegőrzés miatt. A munka teljes erővel zajlik mind a két területen. A stadionnál az emberek figyelmét is felhívják, hogy ez még jelenleg egy munkaterület. Az illetéktelen behatolók több kárt is okoztak már, ami javítása költséges, így a projekt felelősei arra kérik a város lakóit, hogy ne használják a területet az átadás előtt.

(forrás)