Harmadik szakmai egyeztetés a Zöld Sziget projekt keretében

Hamarosan megérkeznek az extrém sportpálya elemei, de a rekortán futópályára sem kell már sokáig várni. A Zöld Sziget projekt keretében a harmadik kooperáció zajlott ma délelőtt.

A tekecsarnok épületében gyűltek össze a Zöld Sziget projekt képviselői. A harmadik szakmai kooperációra érkeztek. Tóth-Pintér Krisztián, a kivitelező cég képviselője felvázolta, milyen feladatokkal végeztek és jelenleg hol tartanak a munkálatokkal. A térképen mutatta be, melyik területen miket hajtottak végre.

„A multisportpálya nagy része elkészült építészeti szempontból. Megrendeltük az eszközöket, a trambulinokat, a mászókockát és a BMX pálya tartozékait is. A rekortán pálya fel van készítve a rekortán felület fogadására, tehát le van aszfaltozva. A BMX pályát leaszfaltoztuk, igazából a multisportpályán az építészeti munkák befejeződtek” - mondta Tóth-Pintér Krisztián, a Tinet Pro Kft. projektvezetője.

„Vigyázz építési terület!” - ez a felirat van kifeszítve a rekortán futópálya felett. A multisportpályát már elhagyták a munkagépek, ugyanis a megrendelt elemekre várnak a szakemberek. Azóta a projekt felelősei többször is látták már, hogy sportolók vették birtokba a területet, itt azonban kiálló fémek és gödrök vannak még, így szigorúan tilos a pálya használata. A tóparton is elkezdődtek a munkálatok, ezen a részen azonban fennakadásba ütköztek a stég előkészítése során.

„A múlt héten elindultak a tó végében építendő stég alapozási, feltárási munkái. Azt tapasztaltuk, hogy mint ahogy sejthető is volt, hogy elég iszapos ott az altalaj. A kooperációnak az egyik fő témája az volt, hogy ennek az alapozási kihívásnak a megfelelő műszaki megoldását meg tudjuk találni” - nyilatkozta Mihály Tibor, műszaki ellenőr.

Az egyeztetésre elhívták a tervező csapat képviselőjét is. Több ötlet felvetődött, de végül egy műszaki irányt jelöltek ki, ami mentén tovább fognak haladni.

(forrás)