Nyáron is működik a Van helyed a Közös Jövőnkért Alapítvány

A nyári szünidőben is tartalmas programokat kínál a gyerekek számára, a Van helyed a Közös Jövőnkért Alapítvány kollektívája. A mai nap folyamán, a Kiserdőkalja úti játszótéren tevékenykedtek.

A Van helyed a Közös Jövőnkért Alapítvány stúdiója 2014-ben nyitotta meg kapuit az általános iskolások számára. A szervezet dolgozói jó kapcsolatot ápolnak a szülőkkel. Sokszor közösen döntenek olyan kérdésekben, amelyek a gyerekek fejlődését szolgálják. A tanítási szünet alatt is találkoznak a fiatalokkal.

„Nyáron az évhez képest, egy másik típusú programsorozattal állunk elő a gyerekeknek, hiszen ez a vakáció ideje. Ez kevésbé a tanulásról, inkább a szabadidő eltöltéséről szól. Ami nagyon fontos, hogy ilyenkor nagyon sokszor kitelepülünk szegregátumokba, az úgynevezett alapozó programunkkal, ahol játszunk és mindenfélét csinálunk a gyerekekkel, ismerkedünk a családokkal folyamatosan. Innen kerülnek be a gyerekek a szoros patronálásokba és szeptembertől a tanévhez igazítva elindul a Van Helyed-es tanrend szerinti működés." - mondta Bódis Kriszta a Van Helyed Alapítvány szakmai vezetője

Sok színes program várta ma a gyerekeket a Kiserdőalja úti játszótéren, akik örömmel vettek részt a számukra szervezett foglalkozásokon.

„Pingpongoztunk, ugróköteleztünk, fűztünk, meg lesz arcfestés.” - mondta Haga Alex András

„Jó a közösség, sok barát van, meg ilyesmik.” - mondta Horváth István Leonidasz

Az alapítvány dolgozói százhúsz gyereket mentorálnak, de a pedagógusok és segítők- a kicsik családtagjait is beszámítva- több mint háromszáz fővel tartják napi szinten a kapcsolatot. A patrónusok minden hónapban meglátogatják az érintett családokat, hogy betekinthessenek a gyerekek fejlődésébe. Ebben az évben eredményként elmondható a Van Helyed Alapítvány működése kapcsán, hogy a száznegyvenhat fiatalból öt gyerek volt az, aki a továbbtanulás korba ért, mind az öt tanulót fel vették a középiskolába. Idén két gyermek érettségizett, egy tanuló kapott szakmát és hatan járnak egyetemre.

(forrás)