Közelgő előválasztás
Politika
2021. szept. 16.

Közelgő előválasztás

Városunkba látogatott Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt európai parlamenti képviselője, akivel a Szolgáltatóház előtti téren találkozhattak az ózdiak kedden kora este.

Személyesen is szót válthattak az ózdiak Ujhelyi István európai parlamenti képviselővel azon a kitelepülésen, amelyet a Magyar Szocialista Párt helyi szervezete tartott a Szolgáltatóház előtt. A politikus az előválasztási kampányban országjárása során több települést is érintett már. Így fontosnak tartotta, hogy városunkba is ellátogasson. Az eseményen Kiss Sándor, az MSZP-Párbeszéd képviselőjelöltje is részt vett, aki az oktatásügy témáján kívül egyéb, városunkat érintő problémát is felvetett.

„A cégek, vagy munkahelyek teremtése szintén egy olyan téma, amit mindig mindenki elmond, és mindenki megígér, de meggyőződésem, hogy ezt kormányzati döntések nélkül nem lehet megoldani. Mindenképpen kell kormányzati döntés. Nem megoldás az, hogy Kecskemét mellett, amerre múlt héten utaztam, egymás hegyén-hátán vannak a multi üzemek, vagy a BMW Debrecenbe ment. Ezt kormányzati döntéssel lehetett volna irányítani, hogy Ózdon fejlesszenek, és Ózdon települjenek meg ezek a cégek” - mondta Kiss Sándor, az MSZP-Párbeszéd képviselőjelöltje.

A politikus az elvándorlás mellett az oktatás színvonalának csökkenését is kiemelte, ami miatt sok fiatal inkább a nagyobb városokban, megyeszékhelyeken lévő oktatási intézményekben folytatja tovább tanulmányait. Ezért az egyik legfontosabb cél az, hogy helyben tanuljanak, a későbbiekben pedig itt vállaljanak munkát. Ujhelyi István pedig elsőként az előválasztás jelentőségét hangsúlyozta, amit hazánkban korábban még nem szerveztek. Emellett a városunkat és térségét közvetlenül érintő problémákról is beszélt.

„Remélhetőleg majd a közös ellenzéki jelölttel pontosan arról fogunk beszélgetni, hogy az én területemen az Európai Unió segítségét hogy tudom hozni Ózd és térségének egészségügyi szolgáltatási minőségének fejlesztéséhez, illetve mint az Európai Parlament Közlekedési Bizottságának az alelnöke pedig pontosan tudom a régi problémát, ami a környék közlekedési infrastruktúrájának leépülésével kapcsolatos” - nyilatkozta Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt európai parlamenti képviselője.

A politikus emellett az elkövetkező évekre vonatkozó európai uniós fejlesztési források visszatartásának veszélyére hívta fel leginkább a figyelmet. Hiszen ezekből a forrásokból csak azok az államok részesülhetnek, amelyek tiszteletben tartják a jogállamisá