„Szeretném ezt a bizalmat a következő öt évben megszolgálni” – Janiczak Dávid polgármester és a képviselők is átvették megbízólevelüket
Önkormányzat
2024. jún. 28.

„Szeretném ezt a bizalmat a következő öt évben megszolgálni” – Janiczak Dávid polgármester és a képviselők is átvették megbízólevelüket

Janiczak Dávid polgármester és az önkormányzati képviselők is átvették megbízólevelüket a Városházán. A közös munka október elseje után kezdődik.

A Városháza nagytanácstermében gyülekeztek az emberek. Ózd újonnan megválasztott polgármestere, egyéni és listás képviselők érkeztek, hogy átvegyék megbízóleveleiket. A roma és német nemzetiségi önkormányzat képviselői jövő héten veszik majd át. Dr. Almási Csaba jegyző, a Helyi Választási Iroda vezetője, valamint dr. Mustos Lajos, a Helyi Választási Bizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket.

„Most a korábbiakkal ellentétben nem kerül sor eskütételre. Sem a polgármester részéről, sem az egyéni képviselők részéről, figyelemmel arra, hogy ez az alakuló ülésen fog majd megtörténni. Az alakuló ülés majd október elseje után történik, hiszen a mostani választás eredménye az október elsejével lép hatályba” - mondta dr. Mustos Lajos, a Helyi Választási Bizottság elnöke.

A HVB elnöke összefoglalta a június 9-ei választás történéseit és eredményeit, majd átnyújtotta a megbízóleveleleket, először Janiczak Dávid polgármesternek.

„Ez egy nagyon hosszú kampány volt. Örülök, hogy vége lett és különösen örülök annak, hogy Ózd város lakossága újra megtisztelt a bizalmával, elég nagy előnnyel is. Szeretném ezt a bizalmat a következő öt évben meghálálni, megszolgálni, hiszen mindig is az ózdiak szolgálata volt számomra az elsődleges. A mai megbízólevél átadás pedig egy szimbolikája annak, hogy a következő öt évre is az ózdiakat fogom szolgálni. Ezt nagyon szívesen fogadtam és nagyon szívesen fogok értük dolgozni a következőkben is” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Öt választókerületben az Ózdiakért és Ózdért Egyesület jelöltjei, öt választókerületben pedig a Fidesz-KDNP jelöltjei nyertek. A képviselő-testület tagjai októbertől Zsuponyó Anett, Csák László, Angyal Béla, Zubor László, Kellóné Mezőtúri Márta, Scitovszky Nikoletta, Bertáné Várnay Ilona, Váradi József, Horváthné Farkas Erika, Csépányi Róbert. Ők egyéni választókerületekben nyerték meg a választást. Listáról került a képviselő-testületbe Kiss Sándor, Csák Árpád, dr. Csuzda Gábor és Bárdosné Dudás Viktória. A jelenleg hivatalban lévő képviselő-testület és polgármester megbízatása 2024. október 1-jéig tart, ezt követően kicsit más felállásban folytatódik a munka. A megbízólevelek átadása után koccintással és kötetlen beszélgetéssel zárult az esemény.