Befőzés és berakás – A cseresznye számít slágerterméknek a piacon
Város
2024. jún. 14.

Befőzés és berakás – A cseresznye számít slágerterméknek a piacon

A cseresznye, valamint a meggy számít slágerterméknek jelenleg a piacon, de van már dinnye és sárgabarack is. Egyre többen vásárolják meg a befőzéshez valót.

Ma reggel is kitelepültek az őstermelők és kiskereskedők a standokhoz. Bőséges kínálattal fogadják a vásárlókat a piacon. A legtöbben szombaton érkeznek, de vannak akik a hétköznapokon is kilátogatnak megvenni a főzéshez, sütéshez szükséges alapanyagokat. A kereskedők a jó minőségű magyar portéka mellett, próbálják a lehető legjobb árat biztosítani az érdeklődőknek.

„A cseresznye és a meggy szezonja még tart, bár az árak már emelkednek, sajnos az időjárás nem kedvezett ezeknek a gyümölcsöknek a nagy viharok, a jégesők tönkretették a gyümölcsöket. Bízunk abban, hogy a sárgabarack, amit a kedves vásárlók igen keresnek, a jövő hét vége felé talán még kapható lesz és, az áruk is kedvezően fog alakulni” - mondta Fedora István, kereskedő.

A nyár a befőzés és a berakás szezonja. A lekvárnak, befőttnek és savanyúságnak valók már megjelentek a standokon. Ha valaki nagyobb mennyiségben vásárol, kedvezőbb áron juthat hozzá. Vannak rendszeresen visszatérő vevők is, akik a minőség miatt inkább a piacon vásárolnak a bevásárlóközpontok helyett. Ezzel is támogatva a helyi vállalkozókat.

„Gyümölcsöt, zöldségfélét is. Rendszeres vásárló vagyok Arlóból. Évek óta ide járok, nekem nagyon tetszik az ár és a minőség is. Ez garancia arra, hogy a jövőben is hozzá jöjjek vásárolni” - nyilatkozta Mihály Vencelné.

Akik pedig a közelben laknak előszeretettel látogatják a piacot.

„Én oda először is nem tudok elmenni, nehéz. Itt lakom nem messze a szomszédban és van segítségem, aki hordja utánam, a drága gondozónőm. Ide szeretek jönni, hétvégén nem tudok jönni, ő hétköznap tud eljönni velem, úgyhogy ide járok le, szeretek itt vásárolni” - emelte ki Szőke Barnabásné.

A zöldségeseknél és a húspultoknál is sorban álltak az emberek, hogy friss és minőségi élelmiszerekhez jussanak. Az esős időjárásnak köszönhetően többen már gombát is kínáltak és palántát is be lehet szerezni.