Vereség hazai pályán
Sport
2023. ápr. 16.

Vereség hazai pályán

Vereséget szenvedett hazai pályán az ÓAM-Ózdi KC. Az NB I/B huszonötödik fordulójában az Optimum Solar – Békési FKC gárdáját látták vendégül a Marosi István Városi Sportcsarnokban.

A hazaiak számára nehéz körülmények között telt a találkozó, azonban egy hajszál választotta el őket a győzelemtől. Végeredmény: ÓAM-Ózd KC - Optimum Solar – Békési FKC: 26-28.

Nehéz körülmények övezték az ÓAM-Ózdi KC legutóbbi találkozóját. Hat felnőtt játékos hiányzott a keretből, így több fiatal korú játékost kellett kispadra tenniük az Optimum Solar – Békési FKC gárdája ellen. A legtöbben sérülés miatt nem tudtak pályára lépni, de a nézőtérről biztatták társaikat. Az első találatot a mieink szerezték meg, erre azonban sokáig, egészen a negyedik percig várni kellett. A játék elején fej-fej mellett haladt a két csapat, a tizenharmadik percben is döntetlenen álltak, ugyanis 6:6 volt az állás. Ezt követően a mieink megindultak. A huszonhetedik percre már hat gólos előnyre tettek szert. Pihenőre is 16:11-es állással mentek. A második játékrészben is sokáig sikerült tartani a különbséget, az ötvenegyedik percben azonban ismét döntetlent mutatott a kijelző. Ezt követően ismét egymást érték a gólok, de nem tudott egyik csapat sem igazán fogást találni a másikon. Szoros volt a véghajrá, ekkorra már nagyon látszott a csapaton a fáradtság és a cserék hiánya. A két pontot így elvitték a vendégek. Végeredmény: ÓAM-Ózd KC - Optimum Solar – Békési FKC: 26-28.

„Megdolgoztunk érte, jól játszottunk, ameddig az erőnk bírta. Ez a hét-nyolc ember kitette a pályára a szívét. Nyilván amikor fogy az oxigén, vele szemben frissebb emberek vannak, még rosszabb döntések születnek. Ezeket meg nem tudtuk ellensúlyozni. Sajnálom, mert megérdemelte volna a csapat, hogy ebből legyen valami pont/pontok, mert odatették magukat. Jól is játszottunk szerintem. Azzal, hogy elfogyunk, nem tudunk már sajnos mit kezdeni. Csináljuk tovább így, majd hátha kifizetődik az, hogy nem adjuk fel ennyien.” - mondta Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője

A sérültek előre láthatólag egyhamar nem térnek vissza a pályára, így sok szerencsére is szüksége lesz a mieinknek az elkövetkező találkozókon. Az ellenfél vezetőedzője elmondta, úgy érkeztek ide, hogy taktikus és fizikailag nagyon nehéz játékra számítottak, valamint tudták, hogy az Ózdnak sok a sérültje, így várható volt, hogy lassítani akarják majd a játékot. Az első félidőben ez sikerült is. A vendégek vezetőedzője szerint dekoncentráltan álltak bele a mérkőzésbe.

„A második félidőben úgy érzem, hogy elkezdtünk szépen ráérezni, hogy hogyan kell ez ellen támadás ellen védekezni. Találtunk rendezetlen védelem elleni gólokat, illetve mi is egy picit úgy érzem, hogy inkább lassítottuk már a támadást, hogy biztosabb befejezéseket hozzunk, hiszen nagy volt a hátrány, nagy volt a lemaradás, úgyhogy nagyon boldogok vagyunk és örülünk annak, hogy pontokat tudtunk hozni innen Ózdról, hiszen nagyon sok csapat vereséget szenvedett itt és kívánom a folytatásban az ózdi csapatnak, hogy sikerüljön nekik kiharcolni azokat a célokat, amiket kitűztek. Igazából nagyon boldogok vagyunk és örülünk ennek a sikernek.” - nyilatkozott Padla József, az Optimum Solar - Békési FKC vezetőedzője

A mieink a tabella tizenkettedik helyéről várják a folytatást. Legközelebb április 22-én lépnek pályára a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjában, ahol a DEAC gárdája fogadja majd őket.