Évadzáró Bozsik-program. Száznegyven ovis focizott a Marosi István Városi Sportcsarnokban
Sport
2024. jún. 13.

Évadzáró Bozsik-program. Száznegyven ovis focizott a Marosi István Városi Sportcsarnokban

Ovis labdarúgó foglalkozást rendeztek a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Bozsik Intézményi Programjának keretében. A gyerekek nagyon élvezték az ügyességi feladatokat.

Gyerekzsivaj, színes lufik, pattogó labdák. Száznegyven ovis vette birtokba a Marosi István Városi Sportcsarnokot. Megrendezték az idei utolsó ovifoci foglalkozást. A Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Bozsik Intézményi programjában ebben az évben 260 kisgyerek vett részt. Most száznegyvenen jöttek el a városi sportcsarnokba.

„Ez egy nagyon nagy létszám. Az eddigi programban tulajdonképpen ez az év egy rekordnak számít. Örömteli, hogy nagyon sokat foglalkoznak az ovisokkal, a kicsikkel az óvónők, a dadusok. A lényeg, hogy egyre többet mozognak, de hát természetesen itt valahogy a labdarúgáson keresztül próbáljuk erre rávezetni őket. Látszik, hogy nagy örömmel végzik a különféle feladatokat” - nyilatkozta Vanczák Attila, körzeti felelős.

Az eseményre számos óvodából érkeztek kicsik, akik különböző feladatokat hajthattak végre hozzáértő pedagógusok segítségével.

„Most mozgásos feladatok, inkább játékos feladatok vannak. Lufikat kell dobálniuk, fejjel, lábbal, kézzel. Van a foci, amit nagyon szeretnek, és van ilyen színismeretre alapuló játék. Ha mondjuk a színeket, akkor ahhoz a színhez kell szaladniuk, amilyen színt mondtunk” - emelte ki Tartó Judit, a II. János Pál Néry Szent Fülöp Katolikus Óvoda óvodapedagógusa.

A gyerekek nagyon élvezték az ügyességi játékokat. Többen fiatal koruk ellenére évek óta sportolnak.

„Két éve focizok. Azért szeretek focizni, mert jó” - mondta Oláh Denisz.

„Azért szeretek focizni, mert az apukám is focista volt” - fogalmazott Papp Noel.

A mozgalmas nap gyorsan eltelt, az ovisok jól elfáradtak. Az esemény résztvevői kaptak emlékbe egy tornazsákot is. A Bozsik-program célja elsősorban az, hogy megszerettessék a gyerekekkel a futballt kortól és nemtől függetlenül.