Diákok pingpongoztak a Marosi István Városi Sportcsarnokban

Asztalitenisz versenyt tartottak a Marosi István Városi Sportcsarnokban. Négy általános iskolából közel 40 diák vett részt az elsőtől a negyedik korcsoportig.

Pingponglabda pattogásától volt hangos ma délelőtt a Marosi István Városi Sportcsarnok. Ez volt a helyszíne annak az asztalitenisz versenynek, melyen elsőtől a negyedik korcsoportig vettek részt diákok. Négy intézményből, az Újváros Téri, a Bolyky Tamás, az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskolából, valamint a bánrévei Szent Mihály Katolikus Általános Iskolából érkeztek a fiatalok.

„Az Újváros Téri Általános Iskolából érkeztünk, tizenöt versenyzőt hoztam erre a versenyre, harmadik és negyedik korcsoportosokat. A gyerekek az iskolában az aulába felállított asztalon rendszeresen készülnek az asztalitenisz versenyekre. Nagyon örülünk ennek a lehetőségnek, mert biztosítja azt, hogy a diákolimpia előtt egy kicsi versenyzési lehetőség legyen, illetve nekem megkönnyíti a diákolimpiára a válogatást” - mondta Koleszár Gábor, az Újváros Téri Általános Iskola pedagógusa.

Közel negyven fiatal érkezett a csarnokba, hogy összemérjék tudásukat. Hat asztalnál ütötték a labdát párhuzamosan. A kieséses rendszerű versenyen fiúk és lányok egyaránt részt vettek.

„A versenynek az a célja, hogy felkészüljenek a gyerekek a diákolimpiára, ami novemberben lesz, ez a körzeti, utána pedig a megyei. Aki pedig továbbjut az az országoson vesz részt. Úgyhogy ennek a versenynek elég nagy tétje van, hogy megfelelően felkészüljenek a gyerekek, és kiválasszák a tanárok a további versenyzésre a gyerekeket, a legjobbakat” - emelte ki Barak Viktor, szervező, versenybíró.

Az asztalitenisz, mint a legtöbb sport, jót tesz az egészségünknek. Csökkenti a stresszt, javítja a hangulatot és a koncentrációképességet. Emellett alkalmat adhat arra, hogy a fiatalok új ismeretségeket kössenek egymással.

(forrás)