Negyedik alkalommal rendezték meg a Rostás Kálmán emléktornát

Negyedik alkalommal rendezték meg a Rostás Kálmán Emléktornát a Marosi István Városi Sportcsarnokban. Hat csapat vett részt a barátságos labdarúgó tornán.

A Marosi István Városi Sportcsarnok volt a helyszíne a Rostás Kálmán emléktornának, amit idén már a negyedik alkalommal rendeztek meg. Az eseményt egy hasonló kezdeményezés hívta életre.

„Ez az emléktorna onnan jött, hogy egy régi barátunk is volt már ilyen helyzetben, hogy elhunyt az apukája, és ő is csinált egy ilyen emléktornát. Innen jött nekem is, hogy szegény apám meghalt, így elkezdtem én is ezt szervezni, és ez már a negyedik alkalom, hogy ezt csinálom” - nyilatkozta Rostás László, szervező.

A hétvégi rendezvényre több mint hatvan, a labdarúgást kedvelő ember jött el, hogy lerója tiszteletét a névadó előtt. A megnyitón Kellóné Mezőtúri Márta, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke köszöntötte a résztvevőket, akik egy perc néma főhajtással emlékeztek meg Rostás Kálmánról.

„Nagy öröm számomra, hogy újra megrendezésre került a Rostás Kálmán emléktorna. Amint láthatjuk, lányok is szerepelnek már ezen a versenyen. Én nagyon örülök, hogy ilyen hagyomány teremtődött és köszönöm szépen a szervezőknek, az alkotóknak, hogy ilyen sok csapatot össze tudtak szervezni és remélem, hogy nagyszerű küzdelem lesz” - mondta Kellóné Mezőtúri Márta, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke.

A mérkőzéseket két lány labdarúgó csapat nyitotta meg, majd a felnőtt férfi mezőny lépett a pályára. A lelátókon több önkormányzati képviselő is végigszurkolta a meccseket. Az eseményre családtagok, barátok, munkatársak is kilátogattak.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság csapata már a kezdetektől fogva részt vesz ezen az emléktornán, hiszen Rostás Kálmánnal jó barátságot ápoltunk, közös szolgálatokban vettünk részt, hiszen a farkaslyuki polgárőrséget ő elég komolyan vette, és elég szép eredményeket értek el. Én úgy gondolom, hogy az emléke előtt ezzel tisztelgünk, hogy ha az Ózdi Rendőrkapitányság csapatával eljövünk erre a rendezvényre, és itt megfelelően helytállunk az ő emlékét ápolva” - fogalmazott Soós Attila, az Ózdi Rendőrkapitányság csapatkapitánya.

Amíg a pályán folyt a küzdelem, addig a sportcsarnok mellett bográcsban készült az ebéd. A résztvevőket egész nap vendégül látták, a reggeli szendvicsek mellett egy tányér gulyáslevessel is kedveskedtek a szervezők. A torna végén a nyertes csapatoknak és a legjobban teljesítő sportolóknak Janiczak Dávid polgármester adta át a serleget és az emléklapot. Az emléktorna fő célja minden évben, hogy jól érezzék magukat és megemlékezzenek arról a személyről, aki sport iránti szeretetével és a közösségben végzett munkájával oly nagy hatást gyakorolt rájuk.

(forrás)