Kezdődik egy új esztendő – fogadalmak, motiváció és célok
Hírek
2023. jan. 2.

Kezdődik egy új esztendő – fogadalmak, motiváció és célok

Az esztendő első napjaiban többen tesznek újévi fogadalmakat. Ezek között életmódváltás és motivációs célok szerepelhetnek. Sokan a menüt is a szerencse generálásának jegyében készítik.

Minden év egy új kezdet. Legalábbis sokan így tartják. A tervezgetés és új célok elérése az év bármely időszakában mindig szerepelhet a listán, azonban újévkor még többen törik ezen a fejüket. Az általunk megkérdezettek ebből a szempontból nem tulajdonítanak különösebb jelentőséget az újévnek.

„Nem szoktam, mert úgysem tartom be” - mondta Horváth Erzsébet.

„Úgy élek, hogy mindig egyformán. Nincs ilyen kirívó eset. Nincsen” - nyilatkozta Dulai Miklósné.

Ettől függetlenül továbbra is igyekezzünk pozitívan állni az elkövetkező időszakhoz. A leggyakoribb célok közt van a pénzmegtakarítás vagy éppen a munkahely keresés. Ám a dohányzásról való leszokás mellett továbbra is a fogyás a legnépszerűbb. Többen főznek ilyenkor például lencsét, és próbálják elkerülni a szárnyas állatokból készült ételeket, hiszen azokkal elszáll a szerencse. Azonban ennek sem tulajdonítanak nagy jelentőséget az ózdiak.

„Nálunk nem nagyon. Én tepertőt ettem, mert azt szeretem, meg császárszalonnát. A párom csinált töltött káposztát, káposztalevest” - emelte ki Daru Miklós.

Életünk minőségének javítása érdekében inkább az egészséggel kapcsolatos újévi fogadalmakat kellene előnyben részesíteni. Emellett az elhivatottság, a kitűzött célok elérése az év minden napján motiválhat bennünket.