Sportnap – Kriston Péter, az Exatlon Hungary versenyzője látogatott el az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskola diákjaihoz
Oktatás
2024. jún. 19.

Sportnap – Kriston Péter, az Exatlon Hungary versenyzője látogatott el az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskola diákjaihoz

Az Exatlon Hungary egykori versenyzőjével, Kriston Péterrel tornáztak az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai. A legügyesebbeket jutalmazták is a nap végén.

Sportnapot rendeztek az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A tanítás nélküli délelőttöt az is színesítette, hogy az egyik kereskedelmi tévécsatorna ügyességi és extrém sport vetélkedőjéből jól ismert Kriston Péter látogatott el hozzájuk. Az ózdi származású, személyi edzőként tevékenykedő fiatalember fontosnak tartja az egészséges életmódra nevelést.

„Azért örültem neki, hogy megkaptam ezt a meghívást, mert én is ózdi vagyok, itt nőttem fel. Alapvetően én jó dolognak tartom azt, ha kicsit vissza is adunk abból, amit kapunk. Hátrányos helyzetű gyerekekről beszélünk alapvetően, a fővároson kívül sokkal nagyobb népszerűsége van ezeknek a műsoroknak, tehát én örülök neki, hogy örülnek nekem. Edzőként is dolgozom, tehát maga a sportnap is nagyon jó dolog és az, hogy én is itt lehetek. Jó ide visszajönni, ahonnan tulajdonképpen elindultam” - nyilatkozta Kriston Péter, személyi edző.

A diákok nagy örömmel végezték vele a különböző torna gyakorlatokat. A mozgás után közös fényképek készültek, de többen autogramot is kértek.

„Minden tanév végén sportnapot szervezünk, ez idén sem történt másképp. Szerettünk volna egy olyan rendezvényt biztosítani, ahol megmozgatjuk őket és az egész iskola együtt mozog a délelőtt folyamán. A program szervezésénél fontos volt, hogy olyan változatos és különböző mozgásformákat tartalmazó programot állítsunk össze, amelyet minden gyermek élvez, hiszen fontosnak tartjuk az egészséges életmód népszerűsítését, és szeretnénk minden diákkal megszerettetni” - emelte ki Éles Zsuzsanna, tanító.

A diákoknak különböző állomásokon kellett ügyességi feladatokat megoldaniuk. Akadt, ahol célba dobtak, vagy medicinlabdáztak, de volt foci is. A kicsik kipróbálhatták a labdavezetést, ugrópályát és váltóversenyt.

„Jól érzem magam és van célba dobás, futóverseny és a labdával kell szlalomozni” - mondta Váradi Lorena.

A gyerekek az állomások során pecséteket gyűjtöttek a menetlevélbe. Jó volt a hangulat, hiszen az egész iskola együtt mozgott. A legügyesebb osztályokat jutalmazták a nap végén.