Negyedik hullám
Egészség
2021. dec. 3.

Negyedik hullám

10 143 az új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában, és elhunyt 191 többségében idős, krónikus beteg. Az oltási akcióhét során közel egymillió adag vakcinát adtak be.

Javában tart a koronavírus járvány negyedik hulláma. 10 143 az új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában. A betegséggel összefüggésben pedig 191 többségében idős, krónikus beteg vesztette életét. Megyénkben már összesen több mint hetvenezer esetet rögzítettek. Magyarország Kormánya az oltási akcióhéttel próbál tenni a járvány terjedése ellen. A lehetőség egyébként a jövő héten is nyitva lesz, így továbbra is regisztráció nélkül lehet felehet felvenni a különböző oltóanyagokat.

„Nagyon sok ember van, aki nem tudja, azt hiszi, hogy két oltást kapott és nem tudja, hogy ez nem örök életre szól, hanem a tudomány mostani állása szerint a hatodik hónap után a hatás, a védettség foka az csökken, ezért figyelmeztetni fogjuk őket erre a tényre, hogy ez bekövetkezik náluk és megkérjük őket, hogy vegyék fel a harmadik oltást és a következő másfél hónapban minden településen oltási akció napokat szerezünk. Erről személyesen mindenkit értesíteni fogunk. Azt várom, hogy ettől a harmadik oltást elvevők száma az rakéta sebességgel növekszik majd” - mondta Orbán Viktor, miniszterelnök.

A kormány minden eszközt elkövet annak érdekében, hogy a lehető legtöbben felvegyék a harmadik oltást, ezzel pedig növeljék a védettséget. Bár nem tervezik kötelezővé tenni a vakcinákat, de azon dolgoznak, hogy bizonyos szabályokat hozzanak a cél érdekében.

„Az Operatív Törzset arra is felkértük, vizsgálja meg, hogy járványügyi szempontból az oltási igazolványok érvényességével kapcsolatban milyen szabályozást érdemes bevezetni. Tehát vizsgálják meg, hogy mely időponttól kezdődően kössük az oltási igazolvány érvényességét a harmadik oltáshoz. Ezt később be fogjuk jelenteni. Most ezt az Operatív Törzs orvosok és a Nemzeti Népegészségügyi Központ bevonásával vizsgálja” - fogalmazott Gulyás Gergely, Miniszterelnökség vezető miniszter.

A beoltottak száma 6 145 984 fő, közülük 5 858 119-en már a második vakcinát is megkapta, 2 665 330 fő pedig már a harmadik dózist is felvette.

Kép forrása: internet.