Járvány és védekezés
Egészség
2021. dec. 2.

Járvány és védekezés

A tizenkét év alattiak immunizálása is hamarosan megkezdődhet, és további egy héttel hosszabbítják meg az Oltási akcióhetet. Hangzott el többek között a mai Kormányinfón.

További egy héttel hosszabbítják meg az Oltási akcióhetet, a kormány pedig felkérte az Operatív Törzset, hogy a következő időszakban dolgozza ki azt a rendszert, amelynek segítségével az ország valamennyi településén oltási akciónapokat szervezhetnek. Többek között ezek a témák is szóba kerültek a mai Kormányinfón, amelyet Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő tartott. Az eseményen elhangzott továbbá, hogy hazánkban minden oltóanyagból nagy mennyiség áll rendelkezésre. Kivétel ez alól a Szputnyik vakcina, amely jelenleg nem elérhető. Gulyás Gergely kitért még a oltási igazolványokra, továbbá a 12 év alattiak oltására is. A Kormányinfón az újságírói kérdések előtt szóbak kerültek az emelkedő energia- és üzemanyagárak, az infláció és a rezsicsökkentés további fenntartása is.

„A kormány határozott szándéka, hogy az oltási igazolvány érvényessége, vagy a védettségi igazolvány érvényessége az a harmadik oltáshoz kötődjön. Ennek az időpontját később fogjuk bejelenteni. Ami még szintén fontos részlet, hogy miután az Európai Gyógyszerügynökség az ideiglenes használatra vonatkozó engedélyt megadta, ezért a Pfizer vakcinákból az 5-11 éves korosztály számára elérhető oltások is érkeznek. Ez egy héttel korábban fog érkezni, a december 13-i hétre ígérik most” – mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Kép forrása: internet.