Csak beutalóval!
Egészség
2021. dec. 2.

Csak beutalóval!

Csak háziorvosi beutalóval lehet ellátogatni a volt Bükk Étteremben található koronavírus mintavételi pontra az Árpád vezér út 27. szám alá. Erre hívják fel a figyelmet a mentőszolgálat munkatársai.

A szűrőpont pár hónapja kezdte meg működését újra, a növekvő esetszámok miatt. Az időpontok azóta is telítve vannak. Itt minden héten hétfőtől péntekig reggel nyolctól, este nyolcig fogadják a pácienseket. Gyors és PCR tesztet is végeznek. Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján azonban sokan nincsenek tisztában vele, hogy hogyan, és milyen módon lehet ott vizsgálatot kérni. Az emberek jó része azért megy be, mert tüneteket észlel magán, másik hányaduk pedig külföldre szeretne utazni, de nem konzultáltak háziorvosukkal előtte. Előfordult az is, hogy valaki összekeverte az oltópontot a szűrés helyszínével. Egyébként az Almási Balogh Pál Kórházban még a héten is előzetes időpontfoglalás nélkül várják azokat, akik fel szeretnék venni valamelyik vakcinát. A ponton való tesztelésnek feltételei vannak. Fontos, hogy háziorvosunkat értesítsük, ha tüneteket észlelünk, majd őt kell tájékoztatni az eredményről is.
 
„A háziorvosnak kell szólni, ő jelez a mentőszolgálatnak, a mentőszolgálat munkatársa pedig előző nap telefonál a betegnek, hogy a következő nap mikor kell érkeznie percre pontosan a szűrőpontra. Tizenöt percenként vannak a szűrések és mindenkit megkérünk, hogy időben érkezzen” - hangsúlyozta Angyal Ákos, az Ózdi Mentőállomás szakápolója.