Eredményes akció
Hírek
2021. nov. 17.

Eredményes akció

Elítéltet fogtak el az ózdi rendőrök Farkaslyukban. Az eset során a mintegy 150 nap elzárásra kötelezett férfit otthonában találták meg és állították elő az egyenruhások.

Alig két hete filmbeillő akció során fogtak el egy elítéltet az Újtelepen. Akkor két kutya eszén kellett túljárniuk az egyenruhásoknak, és egy rejtett szobában találták meg az elfogatóparanccsal keresett személyt. Most ismét egy hasonló esetben kellett eljárnia az Ózdi Rendőrkapitányság állományának, ám ezúttal Farkaslyukban csaptak le az érintettre.

„Kollégáim sikeres, szemfüles akciójának köszönhetően fogtak el egy helyi férfit lakásának padlásán, aki 150 nap elzárásra volt ítélve a miskolci törvényszék által. Kollégáim, mint ahogy említettem is, szemfülesen mentek be az ingatlanba. Ott a helységek átvizsgálása során a padlásról zajt hallottak. Felmentek a padlásfeljárón, ahol meglátták egy kémény mögött elbújva az elkövető személyt, akit sikeresen elfogtak, előállítottak az Ózdi Rendőrkapitányságra és átkísérték miskolci fogdába” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Ahogy látni lehet nem egyedi esetről van szó. Időről időre előfordul, hogy azok, akiket elítéltek különböző módokon próbálnak elbújni a törvény elől. Számukra szomorú statisztika, hogy az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén többségében rövid időn belül előkerülnek a szökésben lévő elkövetők.

A rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy amennyiben tudomásukra jut olyan személy holléte, aki ellen elfogató parancs van érvényben, mihamarabb értesítsék a hatóságokat személyesen vagy az ismert, telefonos elérhetőségeken.

A szolgálatot ellátó állomány csak a tegnapi napon összesen 168 személyt fogott el, közülük 46 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 70 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 209 személyt állítottak elő, köztük 133 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 1 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 87 esetben történt.