Lambéria burkolat, gyöngyvakolat és új járólap – Megszépül az Öregek-Fiatalok Házának bejárata

Lambéria burkolat, gyöngyvakolat és új járólap. Tovább szépül az Öregek-Fiatalok Háza. A bejáratnál a burkolat már felkerült, rövidesen elkezdődnek a festési munkálatok is.

Gépek zajától hangos a Bolyki Tamás utca. Az Ózdinvest Kft. szakembere épp lambériát vág. A burkolatot az Öregek-Fiatalok Házának bejáratához rakják fel. Az épületet már több alkalommal felújították, most azonban egy régóta húzódó problémát sikerült megoldani.

„Már hat-nyolc éve gond volt, hogy beázott itt a felső terasz rész, ezáltal az alsó oszlopok és a plafon rész is mállott, szakadt lefelé, a vakolat darabokban hullott. Több alkalommal jeleztem az Ózdinvest-nek, így elsőnek a felső teraszt javították ki és fedték le, tehát csapadékot már nem kap ez a rész” - mondta Kellóné Mezőtúri Márta, területi képviselő.

Először egy polikarbonát tetőszerkezet került a felső teraszra, mely védi és szárazon tartja a területet. A folyamatos beázás azonban kikezdte a falakat, a csapadék átnedvesítette a vakolatot. A fejlesztési projekt keretén belül most a bejárati rész is megújulhat.

„A cégünk saját erőből most rendbe teszi. Ahogy látszódik egy lambéria burkolatot kap, gyöngyvakolat lesz, le lesz cserélve a járólap. Ez körülbelül még három hét, ha jó időnk lesz. Megoldottunk a csapadékvíz-elvezetést is. Az itt a jobb oldalamon látszódik, azzal is gond volt. Új csövet építettünk be és így reméljük, hogy a beázásokat elkerüljük, meg ezzel sokkal szebb lesz most ez a bejárat” - nyilatkozta Kuna István, az Ózdinvest Kft. műszaki vezetője.

Az ingatlanban számos klub is működik, így a bérlőkön túl sokan megfordulnak az épületben. A visszajelzések pozitívak, az idelátogatók örömmel fogadták a fejlesztést.

„Minden itt lakó, illetve az intézmény épületében működő klubok - a fitnesz klubtól az idősek klubjáig – mindenki örül annak, hogy megszépül, megújul. Nem olyan csúnya, mint korábban. Beázások voltak. Most a szakemberek tökéletes munkát végeztek. Örülünk neki, hogy szép környezetben lehetünk” - hangsúlyozta Farkas Lajos.

A munkálatok – az időjárás függvényében – körülbelül három hétig tartanak. Kuna István, az Ózdinvest Kft. műszaki vezetője azt is elmondta, hogy a tervek szerint a következő felújítási projekt valószínűleg a fűtés korszerűsítése lesz.

(forrás)